Un fost cancelar german oferă un indiciu despre cum și când s-ar putea termina războiul din Ucraina

Gerhard Schroeder, fost cancelar german şi prieten al lui Vladimir Putin, a oferit un indiciu despre cum și când s-ar putea termina războiul din Ucraina. Acesta a declarat că preşedintele rus îşi doreşte o ”soluţie negociată” la războiul din Ucraina şi că acordul privind transporturile de cereale ar putea reprezenta un pas înainte, relatează The Guardian.

„Vestea bună este că Kremlinul doreşte o soluţie negociată”, a declarat Schroeder pentru cotidianului săptămânal Stern şi RTL/ntv.

El a adăugat că a avut o întrevedere, săptămâna trecută, la Moscova, cu Putin.

„Un prim succes este acordul pentru cereale, e posibil să poată fi extins încet spre o încetare a focului”, a subliniat Schroeder.

Fostul cancelar german a spus că soluţii la probleme cruciale precum cea a Crimeei ar putea fi găsite în timp, „poate nu peste 99 de ani, ca în cazul Hong Kong-ului, ci în timpul generaţiei viitoare”.

El a precizat că o alternativă la aderarea la NATO pentru Ucraina ar putea fi neutralitatea armată, precum în cazul Austriei.

Viitorul regiunii Donbas din estul Ucrainei, scena unor lupte aprige, este, însă, mai complicat, a continuat Schroeder.

„Va trebui găsită o soluţie bazată pe modelul cantonal elveţian”, a mai spus el, adăugând că ar trebui să se verifice dacă Putin se va întoarce la o ”linie de contact” antebelic într-o încetare a focului.

Schroeder, cancelar din 1998 până în 2005, a criticat războiul din Ucraina, dar a refuzat să îl condamne pe liderul rus, pe care îl numeşte încă un prieten apropiat.

Din ce în ce mai mult ironizat în Germania pentru atitudinea sa pro-rusă, Schroeder a fost privat de dreptul său la un birou finanţat din fonduri publice.

Rusia şi Ucraina au încheiat luna trecută un acord în vederea deblocării exporturilor de cereale din porturile Mării Negre, iar prima navă care transportă cereale ucrainene pe pieţele mondiale de la începutului invaziei Moscovei în februarie a ajuns în Turcia în cursul nopţii.

Sursă foto: Twitter


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bilanțul ISU în prima lună de sezon estival: 1.147 de persoane asistate medical, 13 persoane recuperate din mediul acvatic, 107 incendii stinse

mie aug. 3 , 2022
Începând cu data de 30 iunie a.c., peste 250 de pompieri sunt la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate) susține […]

V-ar putea interesa și: