Un fotbalist celebru a murit din cauza unui cancer la pancreas, cu speranța că povestea sa îi va ajuta pe alții

Sursă foto: FIGC

Începutul de an aduce din nou doliu în sportul rege. Italianul Gianluca Vialli, fost internațional cu 59 de prezențe și 16 goluri, s-a stins din viață la Londra, după o lungă suferință, la doar 58 de ani.

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a anunţat că la meciurile din Italia din acest weekend se va ţine un minut de reculegere în memoria lui Gianluca Vialli.

„Sunt profund întristat, am sperat până în ultima clipă că el va reuşi încă un miracol. Mă consolează siguranţa faptului că tot ce a făcut el pentru fotbalul italian nu va fi uitat niciodată. Gianluca a fost o persoană extraordinară şi lasă un mare gol în urmă”, a declarat preşedintele federaţiei, Gabriele Gravina.

Vialli suferea de cancer de pancreas. Înainte de a murit, a dat un interviu. „Sper ca povestea mea să îi poată ajuta pe alții să se ocupe de ceea ce se întâmplă în mod corect și poate servi pentru a inspira oamenii care se află la răscrucea definitorie a vieții. Mi-aș dori ca cineva să mă privească și să spună: „Tot din cauza ta am nu am renunțat””, a spus el, a declarat atunci.

Născut pe 9 iulie 1964, la Cremona, Gianluca Vialli a evoluat de-a lungul carierei la Cremonese (1980-1984), Sampdoria (1984-1992), Juventus (1992-1996) și Chelsea (1996-1999).

În cei 19 ani ai carierei de fotbalist, Vialli a jucat 673 de meciuri în Serie A, Premier League și în cupele europene, înscriind 259 de goluri.

În tricoul echipei naționale a Italiei, acesta are în palmares bronzul la CM 1990 și argint și bronz la Europenele U19 din 1984 și 1986, cu un total de 59 de meciuri și 16 goluri la seniori. S-a retras la 1 iulie 1999.

Ca tehnician, a debutat pe banca lui Chelsea, pentru sașe luni fiind antrenor-jucător și coechipier cu Dan Petrescu, între 1998 și 2000. A urmat Watford în sezonul 2001-2002, pentru ca din 2019 să se alăture Federației Italiene în calitate de șef al delegației, lucrând cu prietenul și partenerul său din atacul Sampdoriei, Roberto Mancini.

Palmaresul lui este impresionant: două titluri în Italia (Sampdoria și Juventus), Liga Campionilor (Juventus, 1996), două Cupe ale Cupelor (Sampdoria 1990 și Chelsea 1998), o Cupă a Angliei (Chelsea 1997), patru Cupe ale Italiei (trei cu Sampdoria și una cu Juventus), o Cupă a Ligii Angliei și două Supercupe ale Italiei.

Ca manager al lui Chelsea Londra, a reușit să ridice trofeul Cupei Angliei în anul 2000.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

USR îi cere lui George Simion să-l de afară din partid pe Dumitru Focșa

vin ian. 6 , 2023
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a făcut un apel, vineri, către liderul AUR, George Simion, să-l excludă din partid pe deputatul Dumitru Focşa, în caz contrar însemnând că „tolerează violenţa în familie”. „Este inadmisibil ca un agresor care îşi bate soţia în faţa copilului să rămână deputat în […]

V-ar putea interesa și: