Un incendiu a izbucnit la o navă sub pavilion Panama aflată în Portul Constanța

Fotografie de arhivă

O navă sub pavilion Panama, care transportă uree, a luat foc marți seară în jurul orei 18:00, a anunțat Autoritatea Navală Română.

Aceasta se află în zona de ancoraj nr. 1 a Portului Constanța.

Comandantul navei a declarat că incendiul a avut loc la zona spațiilor de locuit și din fericire a fost lichidat în scurt timp. Din cauza fumului dens și a riscului de intoxicare a fost solicitată intervenția navelor ARSVOM pentru  preluarea celor care ar fi putut avea nevoie de asistență medicală.

Toți membrii echipajului sunt în siguranță și nu a fost nevoie să evacuați.

La ora 19.00 serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române a comunicat retragerea echipajelor de salvare.

În momentul în care nava va acosta în port, ofițerii din cadrul Căpităniei Portului Constanța vor face investigații pentru a stabili cauza producerii incendiului.

Serviciul MRCC este responsabil de îndeplinirea atribuţiilor ANR cu privire la coordonarea activităţilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, precum şi de îndeplinirea atribuţiilor cu privire la protecţia apelor navigabile împotriva poluării de către nave, în zona de responsabilitate a Centrului Maritim de Coordonare.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Locuitori din Cumpăna nu vor avea apă până diseară

mie mart. 22 , 2023
Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 22 martie 2023, la nivelul conductei principale ce pleacă de la Stația de Pompare Bifurcație Cumpăna, alimentarea cu apă a localității Cumpăna s-a întrerupt în jurul orei 06.00. Echipele RAJA intervin în aceste momente pentru remedierea avariei, estimându-se că lucrarea va fi finalizată în […]
cumpana

V-ar putea interesa și: