Un investitor din Mamaia cere 8.493 de euro/mp pentru un bloc în construcție

2
Plajă, cluburi și teren viran. Aici se construiește blocul despre care vorbim

Se construiește mult pe litoral, iar investitorii nu par speriați nici de război, nici de inflație. Dimpotrivă, unii dintre ei au scos la vânzare apartamente care sar cu mult peste media pieței.

Așa este și cazul unui bloc construit de o persoană fizică autorizată în nordul stațiunii, foarte aproape de un club de fițe.

Ei bine, deși construcția este încă la stadiul incipient și blocul va fi gata cel mai probabil în 2023, prețul cerut pentru un apartament de două camere rivalizează cu cele din cele mai căutate stațiuni de pe coasta de Azur, căutate de turiști din întreaga lumea.

Prețul cerut pentru un apartament de două camere în Marina Tower – așa fost botezat blocul – este de 364.000 de euro la care se adaugă TVA, adică vorbim de un total de 433.160 de euro. Apartamentul are 51 mp utili, deci ajungem la un preț de 8.493 de euro pe metri pătrat util, 74 metri pătrați construiți și 110 mp în total (cel mai probabil, diferența provine de la balcon).

Mai multe persoane cunoscute din România au anunțat că vor să-și cumpere sau că și-au cumpărat apartamente aici. Le credem pe cuvânt. Evident, prețurile tranzacțiilor – dacă au avut loc – nu sunt publice.

E mai ieftin pe Coasta de Azur

Pentru că aminteam de Coasta de Azur, iată cât costă un apartament în superba localitate Villefranche-sur-Mer, aflată între Nisa și Monaco, un paradis turistic. Am ales un apartament care are vedere directă la mare. Are 88 de metri pătrați și îl puteți cumpăra cu 350.000 de euro. Nu trebuie să așteptați până anul viitor. Fotografia este făcută săptămâna aceasta.

Mai jos puteți vedea o imagine din Villefranche-sur-Mer.

Apartamentul din Mamaia se vinde mai scump decât în celebrul oraș Nisa. Potrivit Numbeo.com, un metru pătrat acolo costă, în medie, 6.583 de euro în centru și 3.600 de euro în afara centrului. Prețul unui apartament ultracentral atinge însă 10.000 de euro/mp, deci mai scump decât în Mamaia.

Ordinul Arhitecților din România (OAR) a adunat recent date imobiliare într-un raport de analiză despre piața construcțiilor din țara noastră.

Conform studiului, care se bazează pe datele furnizate de arhitecți, Bucureștiul se află în capul listei ca număr de investiții în imobiliare. În ceea ce privește suprafața desfășurată cumulată a locuințelor colective, pe primul loc de află municipiul București (4,2 milioane mp), urmat de Năvodari (800.000 mp) și Constanța (535.000 mp). Detalii puteți citi AICI.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Un investitor din Mamaia cere 8.493 de euro/mp pentru un bloc în construcție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul salvamarilor din Eforie se modifică de mâine, 16 august

lun aug. 15 , 2022
Activitatea de de salvare acvatică desfăşurată prin serviciul de salvamar şi prin posturile de prim ajutor pe plajă este destinată salvării vieţii oamenilor. Utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în […]

V-ar putea interesa și: