Un jandarm a lăsat un bărbat mort de beat să conducă, dar l-a urmărit cu propria mașină

În data de 04 august, în jurul orei 12.45, plt. adj. Julea Georgian, jandarm aflat în timpul liber, la momentul care se deplasa către domiciliu, a observat că dintr-un bar situat pe strada Seimeni din Cernavodă a ieșit un bărbat care mergea împleticit și care la momentul trecerii pe partea carosabilă s-a împiedicat, mai mai să cadă. Aceste lucruri i-au atras atenția și a continuat să urmărească cu privirea persoana respectivă.

„Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că bărbatul s-a oprit lângă o mașină Dacia Duster și se căuta în buzunare. Atunci, Georgian a considerat că trebuie să facă ceva, deoarece situația se putea termina tragic pentru niste oameni nevinovați. Drept urmare s-a apropiat de bărbatul respectiv și i-a spus că nu este normal să se urce la volan dacă se simte rău sau a consumat băuturi alcoolice. Acesta l-a repezit, spunându-i că nu este treaba lui și să iși vadă de drum. Imediat după această conversație, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii și a pornit motorul. În acel moment, Georgian a apelat Numărul Unic de Urgență „112” comunicând operatorului situația la care era martor. Cu toate că a fost văzut de către bărbatul de la volan Duster-ului că vorbește la telefon, acesta a pus mașina în mișcare deplasându-se sinuos pe șosea, când pe prima bandă, când pe contrasens.”, au transmis colegii săi.

Fiind în apropierea mașinii proprietate personală, Georgian a plecat în urmărirea de la distanță a Duster–ului, comunicând în același timp poziția echipajelor de poliție care deja cautau mașina. După aproximativ 20 de min, timp în care Duster-ul s-a plimbat pe străzile din Cernavodă, punând în pericol siguranța participanților la trafic și a persoanelor aflate în zonă prin manevrele făcute, în urma unui viraj la dreapta, conducătorul Duster-ului a pierdut controlul volanului, a lovit bordura, a urcat pe trotuar rămânând imobilizat deoarece unul dintre cauciucuri a fost deteriorat. În foarte scurt timp, datorită indicațiilor primite, au sosit și echipajele de poliție care au trecut la aplicarea procedurilor specifice în asemenea situații.
În urma verificărilor făcute de către lucrătorii Poliției Cernavodă, persoanei respective i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, acesta având 1,12 ml/ l alcool pur în aerul respirat.

„Plt. adj. Julea Georgian activează în cadrul Jandarmeriei din anul 1999, timp în care a fost recompensat de mai multe ori pentru modul exemplar în care își execută serviciul. De asemenea, acesta este cunoscut de către colegi și apropiați ca fiind o persoană corectă și dedicată meseriei de jandarm. Pentru jandarmi, spiritul de om al legii nu dispare nici în timpul liber.”, au transmis jandarmii.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

SUNSCREEN Film & Arts Festival – un pic de Cluj vine în Constanța în perioada 8 - 11 septembrie

Fri Aug 5 , 2022
Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania vor organiza în Constanța, în perioada 8 – 11 septembrie 2022, SUNSCREEN Film & Arts Festival. Evenimentul va cuprinde proiecţii în aer liber şi în cinema, cine-concerte de excepţie, un program dedicat copiilor, dar şi petreceri electrizante. Spectatorii SUNSCREEN Film & Arts Festival vor […]
SUNSCREEN Film & Arts Festival – un pic de Cluj vine în Constanța în perioada 8 - 11 septembrie