Un licean din Constanța, admis la Universitatea Cambridge

1
Un elev al Liceului Internațional de Informatică din Constanța a fost admis la Universitatea Cambridge

Alexandru Gîrban, un elev al Liceului Internațional de Informatică din Constanța a fost admis la Universitatea Cambridge. Vestea vine la câteva zile după ce alți doi elevi ai liceului, Vergelea Vlad-Ștefan și Pușcașu Răzvan – Ștefan, au fost admiși la Oxford.

„Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanța se mândrește cu încă un elev, Gîrban Alexandru, admis la una dintre cele mai bune universități din întreaga lume, University of Cambridge , care este renumită pentru examenele sale de admitere dificile și neconvenționale, dar și pentru mediul din care provin cei mai mulți viitori miliardari. Pe lângă baza academică pe care Cambridge o cere de la potențialii săi studenți , întrebările de cultură generală sau cele de logică se regăsesc în examenul de admitere.”, au transmis reprezentanții liceului.

Elevul ICHC pe parcursul anilor de liceu a participat la diverse olimpiade, concursuri, competiții naționale și internaționale de matematică obținând performanțe de excepție, a adus în țară numeroase medalii și trofee naționale și internaționale.

Alexandru este un elev competitiv și ambițios, și-a descoperit pasiunea pentru matematică la vârsta de 8 ani, când a început să rezolve probleme din curiozitate, iar mai apoi a devenit pasionat de știința și tainele necunoscute ale matematicii care i-a adus premii importante. Din gimnaziu participă la diverse concursuri, obținând astfel: în clasa a V-a, s-a calificat la Olimpiada Nationala de Matematică, unde a obținut o medalie de bronz, iar în clasa a VI-a s-a calificat la Olimpiada Natională de Informatică, pentru ca în clasa a VII-a să obțină medalia de aur la faza națională a Olimpiadei de Matematica, cu un scor perfect.Începând cu clasa a VIII-a, participă în loturile de juniori si seniori la matematică, și obține rezultate la următoarele concursuri internaționale: medalia de argint la Olimpiada Pluridisciplinara Tuymaada, 2 premii la Olimpiada de geometrie Sharygin, și 2 mențiuni onorabile la Romanian Master of Mathematics. La Olimpiadele naționale de matematică din clasele a IX-a și a X-a se situează printre primii 4 elevi, obținând încă 2 medalii de aur.

Începând cu clasa a IX-a publică numeroase articole și probleme în concursuri și reviste matematice din România, Statele Unite și Regatul Unit printre care „An interesting way to find the Feuerbach points” și „Binomial coefficients in Number Theory problems”.

De asemenea, în această vară a participat la cursul de criptografie din cadrul taberei de vară a Stanford University, iar în toamnă anului 2021 urmează să țină o prelegere la cercul de matematică al University of California, Fullerton, precum și un curs de vectori pe platforma Upper School, destinat elevilor de clasa a IX-a dornici de performanță.

„La baza acestor performanțe școlare extraordinare se află o muncă titanică și multe sacrificii. Puterea de muncă, răbdarea, susținerea și încurajările profesorilor, colegilor și familiei, mereu l-au însoțit în obținerea unui palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale. În fiecare an, elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică Constanța, aduc rezultate spectaculoase României la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, iar noi, întreaga echipă a ICHC ne dorim decât să contribuim semnificativ pentru atingerea performanțelor elevilor noștri, deoarece ei sunt viitorul științei din România!”, au punctat reprezentanții liceului.

Universitatea Cambridge este pe locul al șaptele în lume în topul celor mai valoroase universități.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Un licean din Constanța, admis la Universitatea Cambridge

  1. si asta o sa fie acuzat ca s-a vindut ocultilor din occident ca sa ne vinda tara masonilor si corporatiilor sub indrumarea lui soros ( asta e placa prostimii autohtone ) bravo baiete ! pleaca si sa nu te uiti inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COMPLETARE O gravidă și bebelușul ei, transportate cu șenilata la spital VIDEO

mie ian. 27 , 2021
Două gravide au fost preluate, miercuri seară, de o șenilată a RAJDP Constanța de către un echipaj al ISU Dobrogea, pentru a fi duse la spital. Una a fost luată din Urluia și transportată la Murfatlar, una de la Nuntași, transportată la Cogealac. În acest ultim caz, echipajul a ajuns […]
copil-nascut-in-senilata

V-ar putea interesa și: