Un lider al armatei ucrainene a anunțat când s-ar putea încheia războiul

Generalul-maior în retragere Volodimir Havrylov, viceministrul Apărării din Ucraina, de declarat că Ucraina nu se va opri din luptă până la victorie și că nici măcar un atac nuclear rusesc nu ar pune capăt luptei duse pentru alungarea forțele invadatoare ale Kremlinului. Forțele ucrainene ar putea fi din nou în Crimeea până la sfârșitul lunii decembrie, iar întregul război cu Rusia se va încheia până în primăvară, a prezis Havrylov, potrivit Sky News, citat de ObservatorNews.ro

Generalul-maior în retragere a declarat că țara sa nu se va opri din luptă până la victorie și chiar a luat în considerare un potențial atac nuclear rusesc. Într-un interviu acordat Sky News, ministrul a declarat că, în opinia sa, probabilitatea unui atac nuclear din partea Rusiei este scăzută, dar a precizat: “Da, ar fi o dramă”. El a continuat: “Pentru toată lumea va fi doar – Dumnezeu știe ce scenariu – dar aceasta (un atac nuclear tactic – n.r.) nu este o amenințare care să ne oprească să… continuăm războiul nostru”. 

În ceea ce privește perspectiva unor discuții de pace cu Kremlinul, Havrylov a declarat că acestea vor avea loc numai după ce trupele rusești vor fi gata să părăsească fiecare centimetru din Ucraina, inclusiv peninsula Crimeea, pe care președintele Vladimir Putin a confiscat-o în 2014, și porțiuni din estul Ucrainei, care au fost deținute de separatiștii susținuți de Rusia în ultimii opt ani. “Există o decizie în interiorul societății din Ucraina că mergem până la capăt”, a declarat Havrylov la Londra, în timpul unei călătorii în Marea Britanie în această săptămână. “Nu contează ce fel de scenariu este pe masă. Oamenii au plătit mult sânge, multe eforturi pentru ceea ce am realizat deja. Și toată lumea știe că orice amânare sau conflict înghețat este doar continuarea acestui război împotriva existenței Ucrainei ca națiune”, a spus generalul.

Trupele ucrainene au obținut o victorie extrem de importantă la începutul acestei luni, odată cu recucerirea orașului Herson, situat în sudul țării, forțând trupele rusești să se retragă înapoi pe malul estic al râului Dnipro. Acesta fusese singura capitală regională cucerită de Rusia. Întrebat dacă acest succes a făcut ca alte obiective să pară mai probabile, cum ar fi recucerirea Crimeei, Havrylov a spus: “Este doar o chestiune de timp și, bineînțeles, am dori să o facem cât mai curând”. El a precizat că acest lucru ar putea fi ajutat de ceea ce se numește un eveniment “lebădă neagră” – ceva imprevizibil – care să se întâmple în Rusia, cum ar fi prăbușirea bruscă a regimului Putin. “Cred că Rusia se poate confrunta cu o lebădă neagră în țara lor, în interiorul Rusiei, iar acest lucru poate contribui la succesul nostru cu Crimeea”, a declarat ministrul, vorbind într-o engleză fluentă. A existat “și o opțiune militară, de asemenea, cu un fel de combinație de forțe, resurse și altceva”. “Putem interveni în Crimeea, de exemplu, până la sfârșitul lui decembrie. Posibil, posibil. Nu este exclus să fie așa”, a adăugat generalul în retragere.

Havrylov a estimat că trupele ucrainene vor continua să lupte și în timpul iernii, exploatându-și elanul, în pofida condițiilor grele, cu temperaturi scăzute și epuizare. El a precizat că nu au avut de ales, deoarece orice pauză în operațiuni ar oferi părții ruse o șansă mai mare de a-și reface stocurile și de a aduce întăriri. “Ei sunt interesați doar să facă o pauză în acest război pentru a se regrupa, pentru a aduce mai mulți oameni din partea patriei… acesta este visul. De aceea… nu avem dreptul să ne oprim. Trebuie să avansăm”, a spus Havrylov. În ceea ce privește momentul în care războiul se va încheia, Havrylov a declarat că, în calitate de militari, este important să fie pregătiți pentru o luptă lungă, dacă Rusia este capabilă să se întărească. “Bineînțeles, în acest caz, războiul va dura ceva timp. Dar sentimentul meu este că, până la sfârșitul primăverii, acest război se va încheia”, a mai spus ministrul adjunct.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Șoferul unui BMW și-a văzut soția murind sub ochii săi după ce a intrat frontal într-un TIR

Sat Nov 19 , 2022
O femeie a murit, iar soțul ei a fost grav rănit și transportat la spital, după ce mașina în care se aflau, un BMW, s-a ciocnit frontal cu un TIR. Tragedia a avut loc, vineri, pe DN6, în afara localității Domașnea din județul Caraș-Severin, scrie ObservatorNews.ro. Din primele date, se […]