Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină

Imagine cu rol ilustrativ

Locurile de parcare din Constanța sunt insuficiente. De aceea, una din cerințele celor care cumpără un apartament, nou sau vechi, este ca acesta să vină la pachet cu cel puțin un loc de parcare. Acestea sunt două dintre motivele pentru care un loc de parcare a ajuns să costă cât o mașină.

Astfel, unul din cele mai scumpe locuri de parcare din oraș se află în parcarea unui bloc relativ nou din zona hotelului Ibis. Este vorba despre o proprietate privată și este scos la vânzare la nu mai puțin de 15.000 de euro. Apartamentul se vinde, la rândul său, cu 220.000 de euro. Este vorba despre un apartament cu patru camere, cu vedere la mare.

Cu 15.000 de euro vă puteți cumpăra o mașină nouă sau aproape nouă. Aveți de unde alege, de la Skoda Scala, Suzuki Vitare, Renault Clio, Dacia Logan sau Sandero, Ford Ecosport, etc. Găsiți, la banii aceștia, și un Mercedes S Klass din 2008.

Prețul este totuși mai mic decât în orașul care a ajuns să depășească, la prețuri imobiliare, și Bucureștiul. Vorbim de Cluj-Napoca. Un loc de parcare într-un bloc amplasat la câţiva metri de cel mai important parc al Clujului costă 18.000 de euro. Apartamentul de 95 de metri pătraţi „ataşat” locului de parcare costă 200.000 de euro.

Zona Peninsulară a orașului este supraevaluată de către proprietari, spun agenții imobiliari. Prețurile cerute sunt mari, deși apartamentele de aici nu se caută foarte mult pentru închiriat. Cele mai bune zone din acest punct de vedere rămân stațiunea Mamaia și Faleză nord.

Vă reamintim că, în ceea ce privește parcările administrate de primăriei, se pregătește un nou regulament, care prevede că toată lumea plătește și că, dacă sunt mai mulți doritori pentru un singur loc, acesta se scoate la licitație. Detalii mai jos.

Locurile de parcare de reședință din Constanța ar putea fi scoase la licitație

Vă recomandăm și:

Unde s-ar putea construi cea mai mare parcare din orașul Constanța

Primăria Constanța: „Conducătorii auto ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege trotuarele drept locuri de parcare”


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.