Un magazin LIDL ar putea fi dărâmat!

Lidl Romania_Inaugurare magazin Constanta
Conducerea LIDL se lăuda cu acoperișul cu iarbă

Un magazin LIDL din municipiul Constanța ar putea fi dărâmat, în urma unei decizii a instanței. Există însă și posibilitate să obțină o nouă autorizație.

Cazul a fost prezentat de către Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac.

„În iulie 2016, Făgădău ot Constanța, stăpânul orașului, și-a permis să încalce toate reglementările legale în vigoare și să autorizeze magazinul Lidl de pe Soveja cu doar cca 400 mp spații verzi, în loc de cca 4.000 mp spații verzi. În disprețul nu numai al legii, dar și al cetățenilor care l-au ales, a sănătății noastre, a tuturor! N-a contat că din banii noștri le-a făcut și sens giratoriu, nici că pentru sensul giratoriu a trebuit să ”intre” în parc, nici că ne-au tăiat plopii de pe Soveja pe care nimeni nu i-a mai pus la loc. Dar s-a făcut dreptate, autorizația a fost anulată de Curtea de Apel Constanța!”, au precizat reprezentanții asociației.

Investitorii au de ales între a intra în legalitate, prin obținerea unei noi autorizații, prin care să asigure exact 4000 mp spații verzi, sau prin demolarea construcției.

„Spre binele nostru, al tuturor, în orașul ăsta trebuie să învețe toată lumea să respecte legea, că-i Vlădică sau Opincă, ”sărak” sau investitor!”, au mai spus cei de la Constanța Altfel.

Spațiu verde pe… acoperiș

Magazinul LIDL de pe strada Soveja, municipiul Constanța, s-a deschis pe 26 octombrie 2017. Reprezentanții magazinului să lăudau, atunci, cu o găselniță: faptul că avem de-a face cu primul magazin cu acoperiș verde din Constanța și al doilea din România. Suprafața totală a spațiilor verzi creată odată cu deschiderea noului magazin este de 3.000 mp, afirmau ei.

„Acoperișul verde este o tehnologie ce oferă o multitudine de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin răcirea naturală a acesteia pe timpul verii și încălzirea ei, pe timpul iernii. În plus, acoperișul verde oferă o serie de beneficii pentru comunitate, prin impactul său pozitiv asupra mediului înconjurător. Acesta reduce efectul de seră, prin absorbția prafului și a dioxidului de carbon și echilibrarea nivelului de oxigen. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în mod considerabil cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.”, au spus reprezentanții magazinului.

Sens giratoriu întortocheat, special pentru LIDL

Magazinul se remarcă prin ciudatul și unicul sens giratoriu în formă de ∞.

I-am întrebat pe reprezentanții conducerii a cui a fost ideea acestui sens.

„Toate lucrările care au fost făcute aici sunt făcute în baza autorizațiilor, studiilor de trafic. Sensul giratoriu nu este al nostru”, a spus Dorin Dincă, director de expansiune LIDL.

lidl
Cel mai ciudat sens giratoriu din Constanța, construit de LIDL pentru LIDL

„De câte ori construim un magazin ne uităm inclusiv la ușurința cu care clienții pot să ajungă la magazin, să plece din magazin. Atunci, de fiecare dată, împreună cu autoritățile, găsim cele mai bune soluții astfel încât să fie OK. 1. Să încercăm să nu încurcăm traficul. 2. Clienții noștri să ajungă ușor, să poată să plece ușor, să nu rămână în parcare blocați”, a afirmat Cristian Hanganu, Director Comunicare și CSR Lidl Romania.

La câțiva metri de magazin se află Palatul Copiilor. Acolo nu există nici sens giratoriu, nici trecere de pietoni, ceea ce demonstrează multe.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța se pregătește să construiască 30 de străzi

vin dec. 6 , 2019
Primăria Constanța se pregătește să construiască 30 de străzi din municipiu. Comisia nr. 3 a Consiliului Municipal este convocată, în data de 10 decembrie, pentru a vota patru proiecte de hotărâri care prevăd aprobarea documentației tehnico-economice pentru construirea de străzi. Acestea sunt situate în cartierele Baba Novac, Veterani, Palazu Mare […]

V-ar putea interesa și: