Un marinar român a fost ucis pe navă în Marea Arabiei

Doi marinari, un român și un britanic au fost uciși într-un atac asupra tank-erului cu produse petroliere Mercer Street, incidentul având loc în Marea Arabiei, în largul coastelor Omanului, a anunțat compania israeliană Zodiac Maritime ce administrează vasul, potrivit Reuters.

Zodiac Maritime este parte a Zodiac Group, deținut de miliardarul israelian Eyal Ofer.

Petrolierul a fost atacat joi, a spus compania citată, aceasta afirmând că se suspectează că ar fi vorba de un act de piraterie. Firma Zodiac, ce are sediul la Londra însă este deținută de israelieni, afirmă pe site-ul propriu că Mercer Street, navă cu proprietari japonezi, a fost atacată.

Dar United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), organizație ce furnizează informații de securitate maritimă, a spus, anterior, că nu a fost vorba de piraterie.

UKMTO afirmă că vasul era la circa 280 kilometri nord-est de portul omanez Duqm când a fost atacat.

Potrivit serviciului de urmărire a circulației navelor Eikon, Mercer Street, un tanker de mărime medie, se îndrepta către Fujairah, un port cu instalații petroliere din Emiratele Arabe Unite. Vasul venea dinspre Dar es Salaam (Tanzania).

Incidentul vine în condițiile în care, în ultimele luni, Iranul și Israelul s-au acuzat reciproc de mai multe ori de atacarea vaselor celuilalt stat.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Agent Green: „Suferinţa lor inutilă şi moartea lor în chinuri este exclusiv pe mâinile USR”

Fri Jul 30 , 2021
Organizaţia de protecţia mediului Agent Green acuză parlamentarii USR că au blocat, în ultima zi de lucru, legea care ar fi aprobat ordonanţa de urgenţă pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii. „Acum este caniculă şi animalele se coc de vii în vapoare şi camioane”, susţin reprezentanţii […]