Un motiv în plus pentru anularea taxei pe podurile dunărene

Ministerul Transporturilor dorește să majoreze amenzile pentru neplata rovinietei. În acest context, deputatul liberal Marian Crușoveanu a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților prin care i-a invitat, atât pe membrii Guvernului, cât și pe parlamentari, să grăbească demersurile pentru eliminarea taxei de pod.

Iată câteva pasaje din declarația pe care a susținut-o:

„Această taxă a fost instituită în urmă cu 20 de ani și a devenit una din sursele principale ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Practic, aproximativ 10% din bugetul companiei este susținut din sumele colectate din această taxă. Propunerea de creștere a amenzilor ar putea reprezenta încurajarea participanților la trafic de a plăti taxa de drum, astfel încât va fi o soluție de suplimentare a bugetului necesar de care are nevoie CNAIR. În acest fel, proiectele pe care le are în derulare nu vor fi puse în pericol, astfel încât anularea taxei de pod nu va prejudicia în niciun fel activitatea acestei companii.

Prin intermediul camerelor video de monitorizare a circulației, în vederea verificării valabilității rovinietei, între anii 2018 – 2020, au fost înregistrate 1.953.376 sancțiuni, în cuantum de 741.353.000 de lei. Conform datelor oficiale de la CNAIR, anual, în perioada 2018-2020, au fost emise aproximativ 21 de milioane de roviniete, cu perioade diferite de valabilitate. Comparând cifrele, putem observa că aproximativ 3% din participanții în trafic nu plătesc rovinieta.

Creșterea cuantumului de sancțiuni poate reprezenta un argument în plus pentru reprezentanții Ministerului Transporturilor, dar și un argument în plus pentru noi, parlamentarii, să grăbim procesul de adoptare a legii care prevede eliminarea taxei de pod.

Dobrogenii și agenții economici din județele Constanța și Tulcea așteaptă această lege și orice amânare va fi decontată de către actuala coaliție de guvernare. Orice amânare arată nepăsare, atât față de agenții economici și capitalul românesc, cât și față de toți participanții la trafic. Depinde de noi, de curajul nostru, să facem dreptate și anulăm această taxă abuzivă, numită taxă de pod!”

Vă recomandăm și: Marian Crușoveanu, deputat: „Până în 2024, localitățile în care avem primari PNL vor avea un indice de bunăstare crescut”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Salvatorii din Constanța au o nouă colegă: o cățelușă din rasa Ciobănesc Belgian Malinois. Ce nume i s-ar potrivi?

Wed Feb 9 , 2022
Un nou salvator se va alătura echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța. Este vorba despre o cățelușă din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, recunoscută pentru inteligență, curaj și caracterul protector instinctiv. „Patrupedul se află în perioada de acomodare cu noii săi colegi și cu noua sa casă, […]
ISU-Dobrogea-caine