Un munte de gunoi în zona istorică a Constanței, sub ochii primarului Chițac și viceprimarului Rusu

Prin vara lui 2020, în campanie electorală, actualul viceprimar Ionuț Rusu s-a filmat într-un câmp, la marginea Constanței, și l-a făcut cu ou și cu oțet pe primarul de atunci, Decebal Făgădău, pentru că găsise mizerie și ciulini. Tot el atrăgea atenția că municipiul Constanța stă pe o bombă ecologică: groapa de gunoi de la Poarta 9.

„Celebrii ciulini ai lui Făgădău cică dau. Dar asta o chiar o dă pe buneee. Dă pe bune. Știți voi la ce mă refer când dă pe bune. Ne dă la toți mizerie. C-așa-i în tenis. Unii dau, alții iau. Da, da. Tot eu sunt . Tot nebunul!”, vitupera domnul Rusu. Detalii AICI.

Nu știu dacă viceprimarul a curățat ciulinii din câmp, pentru că nu a spus niciodată unde s-a filmat exact. Știu însă că primăria a fost amendat pentru groapa de gunoi de la Poarta 9 de către Garda de Mediu.

Mai grav însă este că, sub ochii primarului și ai viceprimarului, în Constanța a apărut un adevărat munte de gunoi. Nu la periferie, ci chiar în zona peninsulară a Constanței, la câțiva metri de Cazinou, de Marea Neagră și de intrarea în portul Constanța.

Este vorba despre 6.000 de tone de deșeuri, depozitat în grămezi care ating chiar și șase metri înălțime.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că a amendat firma care a depus deșeurile acolo. Firmă care lucrează pentru Primăria Constanța.

„Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au constatat că într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deşeuri inerte, în grămezi cu înălţimea de 4-6 metri, pe o suprafaţă de circa 1000 metri pătraţi. Amplasamentul are destinaţia de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanţa, putând fi utilizată de antreprenor ca organizare de şantier pentru depozitarea materialelor de construcţii (pavele, cabluri, s.a.) – proiectul «Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanta», beneficiar UAT Constanţa”, se arată în comunicat.

Recomandare: Firma care depozitează deșeuri ilegal la Poarta 1, amendată urmare a unei sesizări depuse de Stelian Ion

Garda de Mediu a precizat că deşeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor şi trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aproximativ 6000 tone. 

„Astfel, în incinta organizării de şantier s-a realizat o depozitare neautorizata de deşeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deşeurilor. Firma de construcţii nu a luat măsuri de gestionare a deşeurilor în condiţii de protecţie a mediului, fiind amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor”, a menţionat sursa citată.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 thoughts on “Un munte de gunoi în zona istorică a Constanței, sub ochii primarului Chițac și viceprimarului Rusu

 1. Important era si numele firmei „colaboratoare ” nu numai numele celui care a sesizat garda de mediu….

 2. Dar de muntii de pamant amestecat cu bucati de borduri, asfalt si pietris de pe 1 Decembrie, intre str. Bucuresti si bd. Bratianu, ce sa mai spunem?
  S-a excavat pe partea de est pentru introducerea stalpilor noi si a traseelor de cabluri si fibra optica(?) si nu s-a evacuat nici un metru cun de moloz. In nici un caz acesta nu sa va pune la loc, fiindca acolo se va aseza pietris pana la cota de asfaltare. Oare nu mai au unde sa il transporte?
  Alta problema: Daca tot s-a ingustat la doua benzi sensul de mers dintre Bratianu si Casa de Cultura, de ce nu se pun separatoare si sa se ia o banda din sensul celalalt, cum s-a procedat (intr-un tarziu) intre Ferdinand si Bratianu in timpul lucrarilor pt termoficare? Chiar este nevoie sa se intalneasca comisia de circulatie pentru asta?

 3. Pentru că avem doi măscărici de edili și pe urmă demnitatea domnului amiral nu se coboară la nivelul omului gospodar.Constantenii sper sa se trezească și la viitoarele alegeri sa taxeze . Păcat că acest oraș a ajuns pe mâna unor habarniști în ale gospodăriri.Mascaricilor luați exemplu de la Deva în Câmpulung,Oradea,. Rușine.

  1. Tot orașul este un munte de gunoi din păcate
   ..ca este condus și administrat de un gunoi uman

 4. Garda de mediu are printre sarcini si masurarea calitatii aerului in orasul Constanta? – ma refer la particulele de praf pe care le inspiram…

 5. Nu l-am votat și nici nu o să-l votez vreodată pe amiralul de carton avansat în grad la apelul slapilor un arogant și un încrezut nefolositor la nimic .
  Constanta să-și bage mințile în cap la viitoarele alegeri locale și să aleagă un primar din propria urbe care știe cerințele și nevoile orasului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în Năvodari și Corbu pe 18 mai

lun mai 15 , 2023
Pentru executarea unor lucrări de conectare a noilor conducte la sistemul centralizat de distribuție, RAJA SA este nevoită să sisteze apa potabilă joi, 18 mai 2023, în intervalul orar 06.00 – 21.00. Vor fi afectați toți abonații din orașul Năvodari, inclusiv zona Industrială Midia, dar și cei din localitatea Corbu. […]

V-ar putea interesa și: