Un nor spectaculos, în formă de OZN, filmat în Turcia

Un nor masiv, în formă de OZN, plutea deasupra unui oraș din Turcia, schimbându-și culorile de la portocaliu la roz la galben, în timp ce răsăritul soarelui arunca raze asupra sa.

Privitorii au observat imaginea suprarealistă, desprinsă parcă din filmele SF, deasupra Bursei joi, 19 ianuarie, a informat TRT World, care a distribuit un videoclip pe Twitter.

Formația de formă ovală, cu inele duble, părea să privească orașul din spatele versantului muntos din apropiere, arată fotografiile.

Forma plutitoare a durat aproximativ o oră înainte de a dispărea de pe cer, a raportat Agenția Anadolu.

Acest tip de nor, care se mai numește și nor „OZN”, are forma unei farfurii sau a unei lentile convergente și apare de obicei în zonele montane. Formarea lui depinde de condițiile de mediu și cele atmosferice, cum ar fi vântul, presiune atmosferică, umiditatea și temperaturile existente în acel moment. Acești nori sunt sunt pur și simplu aer umed care s-a condensat deasupra unui vârf muntos. Cunoscuți sub denumirea științifică de altocumulus lenticularis, acești nori stranii se formează atunci când temperatura aerului scade, iar picăturile de umezeală sunt împinse pe o pantă abruptă de vântul și curenții de aer puternici. Norii lenticulari pot cauza turbulențe dacă sunt traversați de avioane.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Un nor spectaculos, în formă de OZN, filmat în Turcia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un TIR încărcat cu piatră s-a răsturnat între Siliștea și Țepeș Vodă

vin ian. 20 , 2023
Un TIR încărcat cu piatră s-a răsturnat vineri după amiază între Siliștea și Țepeș Vodă. Șoferul, în vârstă de 62 de ani, a fost rănit în urma accidentului. A suferit un traumatism toracic și unul de membru inferior. A fost transportat la spital pentru îngrijiri. La caz au intervenit militarii […]

V-ar putea interesa și: