Un nou început de an școlar pentru cei peste 1.500 de elevi de la „Gheorghe Țițeica”

Un nou început de an școlar  la „Gheorghe Țițeica”

Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” și-a deschis porțile, luni, pentru cei peste 1500 de elevi înscriși aici. A fost o zi plină de bucurie în care revederea cu cadrele didactice și colegii a adus bucurie pe chipurile copiilor, întorși la școală după o vacanță lungă, venit și ea după un an școlar dominat de teama întoarcerii în online dacă pandemia de COVID-19 ar fi scăpat din nou de sub control.

Anul școlar 2022-2023 începe cu măsuri firești de igienă și de conduită sanitară. Purtarea măștilor nu mai este obligatorie, dar se încearcă păstrarea normelor elementare de protecție împotriva bolilor de sezon și, implicit, împotriva infectării cu noul coronavirus: distanțare socială în limita posibilităților, izolare în caz de prezentare a unor simptome specifice acestor boli, dezinfectarea constantă a mâinilor. Astfel, din dorința de a evita supraaglomerarea în momentul festivității de deschidere a anului școlar, aceasta s-a derulat în doi timpi: la ora 9 pentru elevii claselor pregătitoare până la a III-a, respectiv la ora 12 pentru elevii claselor a IV-a – a VIII-a. Momentele cele mai sensibile au fost acelea în care bobocii claselor pregătitoare și-au cunoscut învățătoarea și au plecat, în aplauzele tuturor, spre sălile de clasă în care își încep aventura cunoașterii. Urmați de părinți, la fel de emoționați precum copiii, aceștia au asistat la prima lor lecție din viața de școlar, o lecție altfel, căci surprizele au fost nelipsite, iar învățătoarele fac mereu din prima zi de școală una de neuitat pentru sufletul copiilor.

Cu o curte refăcută cu sprijinul autorităților locale, cu un spațiu de relaxare în aer liber creat sub îndrumarea d-nei prof. Constantina Lepădatu, cu scena pregătită să găzduiască evenimente interesante, cu sălile de clasă amenajate cu aceleași dotări, astfel încât toți elevii să aibă aceleași condiții de învățare, Școala „Gheorghe Țițeica” își păstrează tradiția de școală- etalon a județului Constanța. Dovada o reprezintă absolvenții clasei a VIII-a, dintre care 10 au obținut nota 10 la matematică, iar unul, dubla de 10, atât la limba și literatura română, cât și la matematică. Este vorba de eleva Alexandra-Tania Manțu, fostă elevă a clasei a VIII-a A, îndrumată de doamnele prof. Mihaela Străjeru și Laura Șofron.

„Anul acesta școlar începe după o vară lungă, grea, în care conducerea Școlii „Gheorghe Țițeica” s-a străduit să rezolve numeroase probleme administrative. Scopul este, ca întotdeauna, starea de bine a elevilor, confortul lor, crearea premiselor derulării în condiții optime a actului de învățare. Consider că am reușit acest lucru, deși nu a fost ușor. S-au găsit soluții pentru toate obstacolele ivite, drept care putem spune că acest an școlar începe sub auspicii bune. Le urez succes tuturor elevilor! Să fie creativi, inspirați, serioși atunci când trebuie și cu gura până la urechi atunci când copilăria îi face să debordeze de energie și de veselie! Părinților lor le doresc să fie răbdători, să își sprijine mereu copiii în demersurile lor de învățare, să susțină moral eforturile școlii de educare, astfel încât școala să fie o prelungire firească a educației riguroase primite în familie. Atât timp cât familia și școala formează un parteneriat solid, beneficiul copiilor este enorm.”, a declarat directorul instituției, p.i.p. Florentina Țigmeanu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

România va avea 50 de hectare noi de plajă în zona Eforie VIDEO

Tue Sep 6 , 2022
Sucursala din România a companiei olandeze Van Oord Dredging and Marine Contractors BV anunță începerea lucrărilor de înnisipare Lot 5 (Eforie Sud) în cadrul „Proiectului de protecție și reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre în zona Eforie”.   Proiectul are la bază un contract de proiectare și execuție încheiat […]

V-ar putea interesa și: