Un om de afaceri turc a adus în Constanța un container plin cu gunoaie. Polițiștii de la Crimă Organizată au intrat pe fir

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța s-au sesizat din oficiu, în cursul zilei de astăzi, cu privire la săvârșirea infracțiunii de export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității au solicitat efectuarea controlului fizic, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Constanța și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, asupra conținutului unui container ce făcea obiectul unui transfer intracomunitar din Germania, între un cetățean turc și societatea comercială pe care acesta o administrează.

Potrivit documentelor prezentate, containerul trebuia să conțină diverse produse electrocasnice și saltele de pat second-hand, însă, în urma inspectării produselor, s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile pentru a fi descărcate sau comercializate pe teritoriul României, reprezentând, în fapt, deșeuri pentru care nu au fost notificate autoritățile competente potrivit Regulamentului CE 1013/2006.

Autoritățile vamale vor  dispune returnarea mărfurilor din containerul în cauză în țara de origine, respectiv Germania.  

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Proiect Pro România: salariații să primească tichete de masă chiar dacă sunt în șomaj

Tue Apr 7 , 2020
Un proiect de lege privind acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic a fost iniţiat de deputatul Pro România Gabriela Podaşcă. Proiectul a fost semnat și de parlamentari de la USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi. „Am iniţiat astăzi, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi, […]
gabriela podasca pro romania