Un oraș din Italia a raționalizat apa. Cine își spală mașina plătește o amendă de până la 500 de euro

Verona, oraş italian cu un sfert de milion de locuitori, a decis, sâmbătă, raţionalizarea apei potabile, din cauza secetei din Italia, relatează AFP.

„Din cauza situaţiei meteorologice şi a consecinţelor acesteia asupra aprovizionării cu apă,  primarul a semnat o ordonanţă prin care se limitează folosirea apei potabile în scopuri domestice”, se arată într-un comunicat al autorităţilor locale.

Astfel, până la 31 august este interzisă folosirea apei potabile pentru irigarea grădinilor şi a terenurilor de sport, dar şi pentru spălarea maşinilor şi umplerea piscinelor.

Cei care nu respectă decizia autorităţilor riscă amenzi de până la 500 de euro.

Fermierii din Italia au avertizat de luna trecută că recoltele vor fi afectate, în condițiile în care nivelul apei din râul Po a scăzut cu aproape trei sferturi față de mediile sezoniere.

Seceta ar putea deveni următoarea mare problemă cu care se va confrunta omenirea. Avertismentul vine de la ONU, care cere măsuri urgente în privința gestionării apei şi terenurilor. „Nu există niciun vaccin care să vindece această pandemie”, a declarat unul dintre oficialii Națiunilor Unite.

Secretarul executiv al Convenţiei Naţiunilor Unite pentru Combaterea Deşertificării (UNCCD), Ibrahim Thiaw, a spus, la o conferință în Madrid că jumătate din populaţia lumii ar urma să se confrunte cu o lipsă gravă a apei în următorii opt ani. „Nu există niciun loc pe pământ unde să te ascunzi… Nicio ţară, săracă sau bogată, nu este în siguranţă”, a avertizat el.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

ANSVSA a dat amenzi de peste 440.000 de lei, în prima săptămână de controale făcute pe litoral

Sat Jul 2 , 2022
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi în valoare de peste 440.000 de lei, în prima săptămână de controale făcute în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2022. Aproape 150 de kilograme de alimente improprii pentru consum au fost confiscate pentru a fi distruse. „Inspectorii care activează […]