Un oraș din România, nominalizat pentru topul „Cele mai bune destinații europene turistice în 2022”

Un singur oraș din România a fost nominalizat în cadrul competiţiei „Cele mai bune destinaţii europene turistice în 2022″, care include 20 de destinaţii pe baza ofertei culturale. Este vorba despre Oradea.

Cea de-a 13-a ediţie a competiţiei referitoare la cele mai bune destinaţii europene a fost lansată de EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu reţeaua EDEN a Comisiei Europene şi partenerii media Forbes US, Conde Nast Travelers.

La baza selecţiei au stat mai mulţi factori care poziţionează Oradea în fruntea destinaţiilor turistice “must see & experience” în Europa: bijuteriile arhitecturale Art Nouveau, una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale, Cetatea Oradea, un paradis al apelor termale.

„Suntem onoraţi şi bucuroşi să fim nominalizaţi în rândul celor mai bune destinaţii europene turistice în anul 2022. Prin această nominalizare suntem încrezători că Oradea se va bucura de şi mai mulţi turişti care să îi descopere bijuteriile arhitecturale şi istorice. Vizitatorii vor găsi aici un oraş primitor, proaspăt şi plin de viaţă. Vă aşteptăm să vizitaţi Oradea şi promitem că avem toate ingredientele pentru o experienţă de neuitat în capitala Art Nouveau a României!”, a declarat Alina Toie, director general Visit Oradea.

Recomandare: Cât costă un bilet de avion pe ruta Constanța – Cluj și Constanța – Oradea

EuropeanBestDestinations.com
descrie Oradea drept un oraş care se bucură pe deplin de fiecare anotimp şi energie, într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinaţii ale regiunii pentru un turism lent şi fără stres.

Pentru susţinerea oraşului, Oradea poate fi votată pe site-ul www.vote.ebdest.in până în 10 februarie.

Alături de Oradea au mai fost nominalizate alte 19 oraşe sau zone turistice din Europa. Acestea sunt Graz şi Viena – Austria, Istanbul – Turcia, Londra – Marea Britanie, Coasta Amalfi şi Roma – Italia, Insula Creta şi Atena – Grecia, Plovdiv – Bulgaria, Amiens – Franţa, Lucerna – Elveţia, Lahti – Finlanda, Leuven – Belgia, Lubljana – Slovenia, Praga – Cehia, Bavaria – Germania, Marbella – Spania, Clonakilty – Irlanda şi Nijmenjen – Olanda.

În iunie 2020, aceeaşi platformă turistică a desemnat Oradea drept una dintre cele mai sigure destinaţii de călătorie în contextul pandemiei de coronavirus (Europe Safest Destinations 2020), după ce actorii din domeniul administraţiei publice şi ai ospitalităţii au impus o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului. 

Zen Residence
energia residenceOne thought on “Un oraș din România, nominalizat pentru topul „Cele mai bune destinații europene turistice în 2022”

  1. multumiri habsburgilor sasilor si ungurilor pentru mostenirea lasata Unde au fost ei au creat o alta romanie de aia regatenii se uita cu invidie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Poliția angajează electricieni, un zugrav și un spălător de mașini

Tue Feb 8 , 2022
Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale de execuție, vacante, în Constanța, de: muncitor calificat IV (zugrav universal); muncitor calificat IV (electrician de întreținere în construcții) (2 posturi), Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt: […]