Un oraș fără mașini? Primăria Constanța vrea 88 de autovehicule și peste 27.000 de litri de combustibil pe lună

parcare primaria constanta

Trebuie să renunțăm la mașini, ne spune actuala conducere a orașului Constanța. Din când în când, în vinerea verde, unii dintre ei parchează mașinile pe străzile lăturalnice, pentru a se preface că au venit pe jos. Alții – puțini – chiar merg pe jos.

Avem și un regulament de parcare prin care se dorește explicit să renunțăm la mașini.

„Dragi constănțeni, vă rog să-mi spuneți părerea voastră. Vă doriți un oraș în care spațiul public să fie folosit pentru plimbare, relaxare și recreere? Sau un oraș ale căror străzi, trotuare și spații verzi lasă impresia unui târg auto permanent?”, ne întreba primarul Vergil Chițac.

Primăria Constanța nu renunță însă la mașini. Primarul le cere consilierilor municipali să aprobe numărul de autovehicule pentru instituție. Numărul maxim, scrie în proiectul de hotărâre. Acesta a fost calculat pe baza referatelor făcute de diverse servicii.

Astfel, primarul Chițac și viceprimarii Rusu și Cocargeanu vor avea fiecare acces la un autoturism. Mai multe direcții din primărie vor avea, de asemenea, autoturisme.

În total, primăria cere 21 de autoturisme și 17 autoutilitare, deci 38 de autovehicule în total.

Grosul se duce la Poliția Locală, care are nevoie de 44 de autoturisme și 6 autoutilitare, deci 50 de autovehicule.

În total, 88.

Pentru mașini e nevoie și de combustibil.

Primarul și viceprimarii vor fiecare câte 300 de litri pe lună. La un consum mediu de 7%, asta înseamnă că vor face circa 4.385 de kilometri pe lună, adică peste 200 de km pe zi, dacă socotim numai zilele lucrătoare. La fel și viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu.

Necesarul pentru toată instituția, inclusiv Poliția Locală, este de peste 27.000 de litri de combustibil. La un preț mediu de 5,65 lei pe litru, asta înseamnă peste 152.000 de lei numai pentru combustibil.

Citește și: Schimbarea la față: Vergil Chițac vrea să dea 240.000 de lei, bani publici, către 3 biserici

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea4 thoughts on “Un oraș fără mașini? Primăria Constanța vrea 88 de autovehicule și peste 27.000 de litri de combustibil pe lună

  1. Domnule Primar sint sigur ca o sa vreti sa fiti un exemplu pentru constanteni si dumneavoastra o sa folositi NUMAI MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN TOT TIMPUL.Numai asa o sa luam exemplu de la dumneavoastra .Tot la fel de sigur sint ca TOTI ANGAJATII PRIMARIEI VOR FACE LA FEL.Cu stima !

    1. Speram sa devii nenea Chitat pieton și tu și directorii de servicii și toți cei care te au susținut și votat. Apropos: În Constanța încă nu am văzut gunoieri care sa culeagă resturile menajere noaptea și sa mature străzile. În Focșani străzile se matura și chiar se spala noaptea iar tomberoanele de gunoaie sunt golite zilnic. Dar de…… Focsaniul nu e Constanța. Are piața agroalimentara pentru producători,mare cât un cartier de blocuri din Constanța, iarba și buruienile tăiate, aranjamente florale intretinute permanent, străzi pavate și…. nu are serpi și taxa de parcare. Dacă nu ma crezi da o tura, pe jos nu cu mașina.

    2. As vrea sa îl întreb pe domnul Primar de ce se construiește în continuare pe spațiile verzi dintre blocuri (neintretinute intenționat de primarie, sa pară părăsite și dezolante ca apoi să fie insusite / preluate de smecheri prieteni cu cine trebuie in primarie): exemplu concret este spațiul îngrădit acum două zile zona Brotacei, la intrare pe Strada Cismelei: ve se intampla cu orașul acesta, chiar așa oricine da o șpagă poate construi oriunde?

  2. Ar fi bine să dați o tură și în cartierul CET dar cu autobuzului să vezi cît facem din centru pină la CET.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Consilierii vor vota pe 30 iulie majorarea gigacaloriei de la 1 iulie, la aproape 600 de lei

Fri Jul 23 , 2021
Consilierii municipali din Constanța vor vota pe 30 iulie majorarea gigacaloriei de la 1 iulie. Prețul va crește de la aproape 50 de lei, până la 598,39 lei/gigacalorie, după ce ANRE a aprobat majorarea prețului solicitat de Electrocentrale SA. Consilierii sunt chemați să ia act de majorare. Aceasta se va […]