Un P.F.A. vrea să construiască un bloc de 15 etaje în zona de fițe a stațiunii Mamaia

Blocul nu a fost construit, nu are nici autorizații, dar a fost scos la vânzare (foto: imobiliare.ro)

UPDATE 11 iulie 2019. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism, care are loc astăzi.

O persoană fizică autorizată vrea să construiască un bloc de 15 etaje în zona de fițe a stațiunii Mamaia, lângă unele dintre celebrele cluburi de pe litoral.

De la a vrea la a putea este însă o diferență.

Proiectul va fi dezbătut în ședința comisiei de urbanism a Consiliului Local Constanța, în data de 11 iulie. După ce va primi un aviz, pozitiv sau negativ, consilierii locali vor vota aprobarea sau respingerea sa.

Blocul ar trebui să aibă 15 etaje și o terasă circulabilă. Funcția sa: hotel-apartament cu alimentație publică la parter. Este amplasat, cum spuneam, lângă unele dintre cele mai cunoscute cluburi din stațiune, cum ar fi Nuba. Mai exact, chiar pe locul fostului restaurant „La Mama”, actualul „Nikos Taverna”, pe strada Lamia.

Terenul are o suprafață de 1800 de metri pătrați. Capacitatea obiectivului va fi de 220 de unităţi locative pentru zona locuibilă. La parter se vor realiza 2 spaţii de alimentatie publică, cu capacitate de 142 de persoane, circulaţii comune, spaţii complementare funcţiunii de locuinţe, o zonă de spaţii tehnice şi parcări la nivelul subsolului. Construcţia clădirii şi amenajarea interiorului vor avea ca scop realizarea unor locuinţe de vacanţă funcţionale, la standarde ridicate cerinţelor de astăzi în materie de funcţiuni, dotări și finisaje. Sunt prevăzute 270 de locuri de parcare.

Blocul se dorește a fi construit de Panait Ion Ilie PFA. PFA-ul este înființat în anul 2018. Acest Ilie Panait a mai construit in Constanța, inclusiv turnul de pe strada Traian. Atunci a cumpărat terenul de la Quadrifoglio SRL, o societate cu acționari italieni, dar care a fost înființată de cinci persoane, printre care un anume Ion Cristian Serghie, potrivit Ziua de Constanța. Acesta este asociat, printre alții, cu Valentin Gheorghe Ionescu în una sau mai multe firme. Este, de asemenea, acționat în M&D Farers Invest alături de Sorin Strutinsky.

Interesant este că apartamentele din blocul neconstruit au fost scoase la vânzare Pe imobiliare.ro găsim apartamente de două camere la prețul de 104.000 de euro.

Apariția unui bloc de 15 etaje chiar lângă cluburi ar crea un precedent, pe de o parte, dar ar putea modifica punctul de atracție al zonei de nord a stațiunii Mamaia, frecventată acum în special pentru aceste cluburi.

Documentația depusă la primărie o puteți citi AICI.

Vom reveni.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.