Un parc de distracții din SUA atrage de două mai mulți turiști decât toată România

Magic Kingdom, Florida, SUA, a fost vizitat de peste 20 de milioane de turiști anul trecut

Un parc de distracții din SUA atrage de două mai mulți turiști decât toată România.

Numărul de turiști români și străini sosiți la unitățile de cazare turistică din România, în 2018, s-a ridicat la 12,8 milioane în 2018. S-a înregistrat o creștere cu 6,3% față de anul precedent, avans la care a contribuit acordarea de vouchere de vacanță angajaților care lucrează în sistemul public.

Parcul de distracții Magic Kingdom din Florida a fost vizitat de 20,9 milioane de persoane, în 2018, iar Disneyland California, de 18,7 milioane. Potrivit unui studiu realizat de AECOM and Themed Entertainment Association, acestea sunt cele mai vizitate parcuri tematice din lume.

Disneyland a suspendat temporar vânzarea biletelor pentru acces zilnic, vineri, după ce parcul de distracţii din Anaheim, California, a atins capacitatea maximă pe fondul sezonului aglomerat din timpul sărbătorilor de iarnă, relatează agenţia DPA.

Autointitulat „Cel mai fericit loc de pe Pământ”, Disneyland atinge temporar capacitatea maximă de câteva ori pe an, de obicei în timpul perioadelor turistice de vârf, în mijlocul verii şi în preajma Crăciunului.

Această suspendare temporară a vânzării biletelor de acces zilnic marchează primul astfel de incident provocat de numărul mare de turişti de la inaugurarea, la 31 mai, a unei extensii în valoare de 1 miliard de dolari – Star Wars: Galaxy’s Edge – în colţul de nord-vest al parcului tematic.

Noul teren a extins dimensiunea parcului de la 85 de acri la aproape 100 de acri. Reprezentanţii Disney nu au dezvăluit public capacitatea parcului tematic însă, înainte de inaugurarea extensiei, surse din interior au indicat că limita maximă este de 80.000 de persoane.

Disney nu furnizează cifre privind numărul zilnic de vizitatori, însă Kim Irvine, director în cadrul Walt Disney, a dezvăluit în urma cu câteva luni că prezenţa a 65.000 de persoane în interiorul Disneyland reprezintă o “zi normală”.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.