Un parlamentar PSD vrea ca primarul Constanței să facă în 2 luni ce n-au făcut primarii PSD în 20 de ani

Un parlamentat PSD vrea ca primarul Constanței să facă în 2 luni ce n-au făcut primarii PSD în 20 de ani
Cristina Dumitrache, deputat PSD, și Vergil Chițac, primarul Constanței, membru PNL

PSD a condus orașul Constanța timp de 20 de ani. Știm cu toții ce au făcut Radu Mazăre și Decebal Făgădău. Două lucruri probabil nu pot să uit: cum primul a furat un milion de metri pătrați și cum, cei doi, împreună, au făcut ca orașul Constanța să ajungă să aibă un buget de două ori mai mic decât al Clujului. Ne-au furat, ne-au sărăcit și ne-au tratat cu aroganță.

Pe 29 octombrie 2020, deci acum două luni și câteva zile, Vergil Chițac depunea jurământul. După 20 de ani, Constanța avea un primar care este obligat să repare – atât cât se poate, pentru că nu se va putea în totalitate – dezastrul lăsat de cei doi. Uitați-vă numai la dezvoltarea urbanistică haotică pentru a înțelege că, în unele domenii, n-avem nicio șansă.

Vergil Chițac n-a început mandatul așa cum mi-aș fi dorit. Aș fi vrut să văd implementate, rapid, măsuri pe care le-au luat, la începuturile mandatelor lor, primarii din Cluj și din Oradea, de pildă. Am scris lucrurile acestea. Ba mai mult, cred că primarul a luat unele decizii de management greșite sau, cel puțin, în neconcordanță cu ce ni s-a spus în campanie. Păi n-ar fi trebuit să știm și noi că vrea să o numească pe Felicia Ovanesian city manager? Cu siguranță dacă ar fi spus, ar fi pierdut multe voturi. Cu siguranță, actuala echipă de la primărie are o hibă pe care o avea și administrația Făgădău: nu știe să comunice sau, când o face, o face prost. De pildă, Felicia Ovanesian aruncă piatra în apă, alții se chinuie să o scoată (vedeți episodul panourilor publicitare).

Citește și: Primarul Vergil Chițac – marile speranțe, primele dezamăgiri

Acestea fiind spuse, nu pot să nu remarc un lucru: faptul că actualul primar este certat, bătut cu nuia, metaforic, de actualii pesediști. Am înțeles critica punctuală a lui Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar, referitor la roata panoramică. O critică bazată pe o serie de argumente, cu care putem să fim sau nu de acord.

Ce nu pot să înțeleg este cum un parlamentar PSD, care nu a criticat niciodată primarii PSD, îi reproșează lui Vergil Chițac faptul că nu a făcut, în aceste 2 luni, ce n-au făcut colegii săi de partid în ultimii 20 de ani.

„Unde sunt parcările subterane si suspendate cu care vă lăudați? Au început lucrările? Care este concret strategia pentru fluidizarea traficului? Care sunt măsurile avute în vedere pentru clădirile de patrimoniu și edificiile istorice aflate în paragină în zona Peninsulară? Când se rezolvă problema avariilor Radet astfel ca cetățenii să nu mai stea în frig? Sunt doar câteva întrebări la care constănțenii așteaptă răspunsuri pentru că au crezut în ce li s-a promis.”, spune Cristina Dumitrache, deputat PSD aflat la al patrulea mandat.

A promis Făgădău parcări subterane și supraterane și n-a făcut nimic în ultimii 4 ani. Nimic. A desenat pe asfalt câteva linii și a spus că a creat parcări. Mazăre a făcut, în 16 ani, două parcări: una în Mamaia, una în Constanța, la spital. Una nefolositoare pentru noi și una prost făcută. Se pot construi parcări în două subterane în două luni și puțin? Evident că nu! Sunt avarii la RADET? Sunt. Dar nu spunea fostul primar PSD că accesează zeci de milioane de euro pentru a reabilita conductele pe care le-a cumpărat cu 2 milioane de lei, cu votul consilierilor PSD? Spunea, dar a uitat să o mai facă. Sau ne-a mințit, nu știu. Măsuri pentru clădirile de patrimoniu? A încercat și fostul primar. Mai mult decât să supraimpozitez clădirile lăsate în paragină nu prea ai ce face, pentru că sunt proprietăți private. Au supraimpozitat și Făgădău, și Chițac. Soluția, de fapt, este să crești interesul pentru zona aceea, să creezi din ea un pol turistic, iar cei care dețin clădiri în zonă să-și dorească să renoveze. De ce să se reabiliteze un hotel, dacă nu vin clienți?

Cristina Dumitrache are, în parlament, o serie de proiecte frumoase, care pot schimba în bine viața multor români. Noi, cei de la Constanța 100%, le vom susține ori de câte ori vom avea ocazia. Aici, însă, considerăm că este vorba despre un atac politic gratuit.

Are dreptate însă doamna deputat când spune următoarele: „Un edil are misiunea să construiască și să dezvolte urbea, să își dea tot interesul, efortul și priceperea să îmbunătățească calitatea vieții comunității pe care o reprezintă.”

Aceeași misiune o are și un parlamentar.

Sper ca și primarul, și parlamentarii să și le ducă la capăt cu succes.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.