Un pelican creț, specie pe cale de dispariție, noua vedetă a Microrezervației

Pelicanul creţ este o specie pe cale de dispariție și protejată prin lege. În Delta Dunării, zona preferată de această specie pentru cuibărit, mai sunt doar 300 de cuiburi – spun specialiștii.

Un exemplar al acestei specii poate fi admirat și pe lacul din Microrezervația Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Chiar dacă trăiește laolaltă cu câteva exemplare de pelican comun, pelicanul creț preferă să păstreze distanța față de ceilalți. Iese în evidență atât prin culoarea penelor, cât și prin forma celor de pe cap: sunt crețe.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CMSN a asigurat delfinii. Cât a costat

mie nov. 30 , 2022
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța a atribuit, în cursul lunii noiembrie 2022, prin achiziție directă, contractul de prestări servicii pentru asigurarea celor doi delfini, Ni Ni și Chen Chen. Firma câștigătoare este Daw Management – Broker de Asigurări SRL. Valoarea este de 105.000,00 de lei, fără TVA, […]

V-ar putea interesa și: