Un polițist, amendat pentru că a parcat neregulamentar

Parcarea pentru care s-a aplicat amendă

Un autoturism Dacia Logan al Poliției a fost surprins sâmbătă dimineață în timp ce staționa pe locurile speciale amenajate pentru persoanele cu handicap din parcarea de la magazinul Kaufland. Mașina era parcată și pe două locuri, scrie Monitorul de Suceava.

Echipajul era format dintr-un agent de la Poliția municipiului Suceava și un polițist local. Cei doi au invocat că aveau o urgență, legată de sesizarea unor bătrâni cu privire la persoane de etnie romă care abordau insistent oamenii din fața magazinului. Unul dintre polițiști a rămas în mașină iar al doilea intrase în magazin, pentru a face verificări.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, a declarat că în urma apariției fotografiei în spațiu public, colegii de la Biroul Rutier Suceava au aplicat o amendă de 2.000 de lei colegilor care au săvârșit contravenția.

Dacă autospeciala ar fi avut pornite semnalele luminoase, pentru o urgență de serviciu, polițiștii ar fi scăpat probabil de amendă.

Amenzile pentru cei care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități au crescut considerabil începând din 25 iulie 2020.

„Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, spune Poliţia Română.

Vă recomandăm și:

Atenție, turiști! Dacă veniți în vacanță cu mașina în Constanța, veți plăti vinietă de parcare. Vor plăti și constănțenii

Parcarea în Constanța, de peste 11 ori mai scumpă decât în Brașov

Cum se va organiza licitația pentru locurile de parcare rezidențiale din Constanța

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Lăsatul secului, ultima zi înainte de postul Paștelui

Sun Mar 14 , 2021
Creştinii ortodocşi intră, la 15 martie 2021, în Postul Sfintelor Paşti, numit şi Postul Mare sau al Păresimilor, cel mai aspru şi cel mai lung dintre cele patru mari posturi de peste an, rânduite de Biserica Ortodoxă, care are menirea să-i pregătească duhovniceşte pe credincioşi pentru marea sărbătoare a Învierii […]
masa mancare