Un primar din România refuză să țină discursuri în prima zi de școală și le cere politicienilor același lucru

Un primar din România le dă un exemplu politicienilor: refuză să țină discursuri în prima zi de școală.

Edilul din Bacău, Lucian Viziteu, a făcut, duminică seară, un apel către politicieni să scoată politica din şcoli, iar prima zi a anului şcolar să fie despre elevi şi dascăli, nu despre etalarea unui discurs care să aducă capital politic.

„Să scoatem politica din şcoli! Mâine dimineaţă, în prima zi din noul an şcolar, am să fiu înainte de toate părinte. Îmi voi duce fetele la şcoală şi voi sta alături de ele în public. Aşa cum am făcut-o mereu, le voi ţine de mână şi vom asculta împreună mesajul de bun venit al dascălilor”, a scris, duminică seară, pe Fcebook, primarul din Bacău.  

Lucian Viziteu face un apel către politicieni: ”Lansez o provocare către colegii mei politicieni, indiferent de culoarea politică, să facă acelaşi lucru. Să lase ca începutul de an şcolar să fie despre copii, dascăli şi drumul lor în următorul an, nu despre o etalare a unui discurs, în speranţa unui capital politic”.  

În Constanța, primarii au ținut discursuri politice în fiecare început de an școlar. Unii dintre ei au ajuns chiar și în grădinițe.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2022-2023 la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucurşti, iar premierul Nicolae Ciucă la Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu din municipiul Craiova.  

La rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va participa la festivităţi la Colegiul Naţional „Sf. Sava” – începând cu ora 8:30, la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” – începând cu ora 10:00 şi la Şcoala Gimnazială Specială nr. 7 – începând cu ora 12:00. 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cele mai importante schimbări din anul școlar 2022 - 2023. Declarații oficiale

Mon Sep 5 , 2022
Anul şcolar 2022 – 2023 a început azi, 5 septembrie, cu o mulțime de schimbări. Astfel, acest an școlar are cinci module, nu două semestre ca până acum, dar numărul săptămânilor de şcoală rămâne acelaşi. Între cele cinci module există vacanţe, pe care le vor avea în acelaşi timp toţi […]