Un primar independent a rezolvat problema canalizării (și epurării) în Șelimbăr, Sibiu. Un primar PSD din Lazu, Constanța, nu poate, de 12 ani

Șelimbăr este o comună din Transilvania, aflată la mică distanță de Sibiu. O comună care s-a dezvoltat frumos în ultimii ani. De fapt, realizările de acolo sunt, în opinia noastră, umilitoare pentru primarii care conduc de peste 10 ani, unii de peste 20, comune din județul Constanța. Comparându-le, putem să ne dăm seama de subdezvoltarea în care sunt ținute comunele de la noi. (Citește AICI o comparație între Șelimbăr și Cumpăna).

Astăzi ne-a atras atenția o știre din ziarul SibiuIndependent.ro, din care aflăm nu numai că localitate are rețea de canalizare, ci că a rezolvat și problema epurării. Comparați acest lucru cu ce se întâmplă în comuna Lazu, condusă de peste 12 ani de Maricel Cîrjaliu, unde nu există rețea de canalizare și oamenii sunt nevoiți să plătească sume importante, în fiecare lună, pentru a scăpa de dejecții. Să nu uită, primarul de aici, Maricel Cîrjaliu, îi întreba pe oameni dacă vor canalizare, de parcă ar fi un lux.

Iată ce scriu ziariștii din Sibiu:

„După ce în decembrie 2019 mulți locuitori ai comunei Șelimbăr se plângeau de mirosurile neplăcute din localitate cauzate de sistemul de canalizare, primăria a investit în mai multe pompe speciale. De curând s-a realizat întreaga racordare a rețelei de canalizare la stația de epurare pentru satele Veștem, Mohu și Bungard. Ultima pompă care mai trebuie montată este în zona străzii Traian “podul de fier”. Aici montarea a fost blocată o lungă perioadă de timp de CFR care deținea terenul adiacent căii ferate. “M-am dus personal la București pentru a rezolva această problemă. Și am reușit, astfel încât pompa să fie montată în cel mai scurt timp”, a declarat pentru Sibiu Independent primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu. Tot sistemul de canalizare cu pompele special amplasate va fi predat operatorului Apă Canal Sibiu SA. „Șelimbărul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 20 de ani și era necesară această investiție majoră în sistemul de canalizare. Nu mai avem de vărsări ala gurilor de canal în râuri și scutim astfel amenzile care se aplicau periodic de către Apele Române.”, a mai spus primarul.

E o diferență ca de la cer la pământ de abordare și rezolvare a problemelor între primarul independent din Șelimbăr și cel PSD din Agigea/Lazu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

25 de elevi și 7 profesori din Constanța s-au îmbolnăvit de covid în ultimele 24 de ore

Dum mart. 14 , 2021
25 de elevi și 7 profesori din Constanța s-au îmbolnăvit de covid în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică. Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 404 de cadre didactice, 990 de elevi, 223 […]
covid-19

V-ar putea interesa și: