Un primar liberal dă 400.000 de lei din bani publici pe spectacole, în plină campanie electorală

Taraful de la Clejani a concertat în Mangalia. În stânga, o dansatoare își arată chiloții, în timp ce o fetiță trece prin față, cu capul plecat

Un primar liberal a dat 400.000 de lei, bani publici, pe concerte în campania electorală.

Este vorba despre primarul din Mangalia, Cristi Radu, care a cheltuit, din banii locuitorilor, 357.207 lei pentru un spectacol care a avut loc pe 1 mai. Întâmplător sau nu, 1 mai este o zi din campania pentru alegerile europarlamentare.

După cum am mai scris, primul spectacol a fost organizat de 1 Mai. Pe scenă au urcat, timp de minimum 50 de minute fiecare, Voltaj și Taraful de la Clejani.

„Atmosferă incendiară la Mangalia, de 1 mai, la spectacolul organizat de către Primărie. Cei prezenți au cântat și au dansat alături de Viorica, Ioniță și taraful din Clejani,trupa Voltaj și mai mulți artiști locali.”, a declarat primarul liberal Cristi Radu, pe pagina sa de Facebook.

Realitatea pare că îl contrazice. În public sunt circa 200 de persoane, după cum se vede din pozele postate chiar de primar, și nu toți par entuziasmați de concert.

Spectatori la unul din concertele plătite din bani publici. Nu toată lumea pare încântată
Taraful de la Clejani prestează în fața unui public eterogen: bătrâni, copii, adulți

Costul pentru prestația acestora, transport și mese s-a ridicat la 134.500 de lei, fără TVA. Banii sunt plătiți de fiecare locuitor din Mangalia, din bugetul orașului condus de liberalul Cristian Radu. Beneficiar este SC Big Ideas Advertising SRL, din București. La această sumă se adaugă și închirierea unei scene, pentru care Mangalia plătește 31.000 de lei. Banii aceștia au fost atribuiți firmei SC Rebound Communication SRL, din Prahova. Interesant este că cele două firme, deși au sedii în localități diferite, au același număr de telefon și aceeași adresă de email. Contractele au fost atribuite celor două SRL-uri în aceeași zi, la nici două ore distanța, potrivit datelor publicate în SICAP.

Există și o explicație pentru acest lucru.

Potrivit prevederilor legale, o „entitate contractantă are dreptul de a realiza o achiziție directă în măsura în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 135.060 lei, în cazul produselor sau serviciilor, respectiv 450.200 lei pentru lucrări.”

Observați și aici metoda prezentată mai sus pentru a atribuit mai mulți bani direct unei asociații (de data aceasta, una și aceeași). Repetăm, dacă suma depășește 135.060 de lei, banii nu mai pot fi atribuiți direct, ci este nevoie de o altfel de procedură.

Așadar, în total sumele cheltuite din bani publici de primarul PNL sunt de 315.300 de lei, adică 357.207 lei, cu TVA inclus.

Sursă foto: Facebook


Zen ResidenceOne thought on “Un primar liberal dă 400.000 de lei din bani publici pe spectacole, în plină campanie electorală

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

UDTTMR și Primăria Constanța marchează Ziua Limbii Tătare

Thu May 2 , 2019
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța organizează duminică, 5 mai, începând cu ora 17.00 un eveniment cultural dedicat Zilei Limbii Tătare. Evenimentul va avea loc la Centrul Multicultural Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Programul artistic va fi susținut de soliști […]
udttmr