Un primar USR majorează salariile. Viceprimarul are acum 20.800 lei brut

Un primar USR majorează salariile. Viceprimarul are acum 20.800 lei brut
De majorări vor beneficia circa 500 de angajați

Conducerea Primăriei Timişoara a întocmit un proiect de hotărâre, pentru Consiliul Local, prin care se doreşte majorarea salariilor angajaţilor instituţiei. Prin noul proiect, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care este acum de 20.800 de lei brut, lunar.

Administraţia locală din Timişoara a întocmit un proiect de hotărâre pentru majorarea salariilor din Primăria Timişoara şi instituţiile subordonate.

Reprezentanţii primăriei motivează această decizie prin aceea că salariile n-au mai crescut de 5 ani şi vine în contextul economic actual când puterea de cumpărare a scăzut, iar angajaţi din Primărie au migrat spre alte instituţii publice cu salarii mai atractive.

Prin noul proiect de hotărâre, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care este acum de 20.800 de lei brut pe lună.

„Prin noul proiect de hotărâre, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care sunt cuprinşi în HCL 90/2022, proiect care, din păcate, este contestat în instanţă de unul dintre cele două sindicate din primărie”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara.

Primarul Dominic Fritz, USR, afirmă că este tot mai dificil să angajeze noi oameni în primărie.

„Pentru Primăria Timişoara devine din ce în ce mai dificil să atragă oameni profesionişti şi să-şi păstreze oamenii cei mai performanţi, cu salarii mici. Nu putem construi o administraţie care livrează rezultate pentru cetăţeni fără să oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astăzi un proiect de hotărâre prin care legăm coeficienţii de ierarhizare cuprinşi în HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local să aprobe intrarea în vigoare a acestor creşteri începând cu data de 1 iunie. Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară. Un oraş atractiv are nevoie de o primărie care este un loc de muncă atractiv”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara.

Aproximativ 500 de oameni sunt vizaţi de aceste creşteri salariale.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

INTERCEPTĂRI. „Am o prietenă bogată, fii-sa a dat în a IV-a la «Mircea» şi a căzut. VREA LA MIRCEA! Dă 5.000 de euro.” „Vorbim dimineaţă să-ţi dau reţeta. 1 kg de nucă” 

Thu May 5 , 2022
Un fost inspector școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a primit anul trecut 5.000 de euro mită pentru a facilita transferul unei eleve la un colegiu de prestigiu. Mama care a dat mita și intermediara au […]
colegiul mircea cel batran