Un profesor de religie din Arad are dosar penal după ce le-a spus elevelor acest lucru

Un profesor de religie din Arad are dosar penal după ce le-a spus elevelor acest lucru „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, miercuri, după ce eleve de la un liceu din municipiul Arad s-au plâns pe reţele de socializare de profesorul lor de religie, care le-ar fi jignit în repetate rânduri şi le-ar fi vorbit obscen la ore.

„Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au sesizat din oficiu. A fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, un bărbat de 45 de ani, din Arad, fiind cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Cazul este cercetat de conducerea Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde predă profesorul, cât şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

„Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic. Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general, Marius Gondor.

Elevele, care sunt din clasa a XII-a, s-au plâns iniţial în videoclipuri postate pe reţeaua de socializare TikTok. Ele acuză că profesorul le-a spus la cursuri că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”. Pe unele eleve le-ar fi jignit, iar uneia i-ar fi spus că nu ar fi violată de bărbaţi nici dacă ar fi plătiţi să facă asta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Străinii care trec ilegal granița pentru a solicita azil nu vor mai avea dosare penale

mie oct. 12 , 2022
Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri suspendarea urmării penale, respectiv a judecăţii pentru trecerea frauduloasă a frontierei pe perioada derulării procedurii de azil în cazul solicitanţilor de azil, printr-un proiect de lege care aduce modificări aduse la Legea nr.122/2006 privind azilul în România. Potrivit unui comunicat al Guvernului, proiectul […]

V-ar putea interesa și: