Un român a fost amendat cu 450 de euro pentru că s-a spălat pe picioare într-o fântână din centrul Romei

Piazza della Repubblica, Roma. Foto: Wikipedia

Un bărbat de cetățenie română a fost amendat după ce a fost surprins joi de carabinieri în timp ce se spăla pe picioare în fântâna arteziană din Piazza della Repubblica, din Roma, scrie Il Corriere della Citta.

„Și-a băgat picioarele în fântâna istorică a Naiadelor, chiar în centrul Pieței Republicii, și a început să-și îndeplinească ritualul igienic. Nu se grăbea în mod deosebit, profita doar confortul apei reci care îi spăla murdăria de pe picioare. Și așa a continuat să se spele, până când a fost prins în flagrant delict de carabinierii care treceau pe acolo în acel moment. Incidentul a avut loc ieri, joi, 17 noiembrie 2022”, relatează ziariștii italieni.

„Că fântânile istorice ale capitalei sunt un patrimoniu cultural al umanității, nu există nicio îndoială în această privință. Dar, de fapt, există persoane care încă mai cred în funcția lor inițială, și anume aceea de a le oferi cetățenilor apă curată cu care să își îndeplinească serviciile zilnice, inclusiv igiena. Este păcat că de atunci a trecut ceva timp – și multă apă din fântâni a curs – și că acum o încălcare a acestui lucru ar putea duce doar la o amendă consistentă, precum și la o lecție din partea autorităților”, au completat ziariștii.

Cetățeanul român în vârstă de 44 de ani a fost amendat cu 450 euro, așa cum prevede regulamentul Poliției Urbane.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Întreruperi de curent electric din Vama Veche în Năvodari între 21 și 25 noiembrie

vin nov. 18 , 2022
E-Distribuţie Dobrogea a anunțat mai multe întreruperi de curent electric în județul Constanța între 21 și 25 noiembrie. Luni, 21 noiembrie 2022 Localitãţile 2 Mai și Vama Veche, cu staţia de gaz, Port 2 Mai, RAJA, Politia de Frontiera și magazine frontierã – întrerupere totalã. – (Circa 5 minute în […]

V-ar putea interesa și: