Un român plecat în Spania se plânge de cât de scumpă este viața acolo

Un român plecat în Spania a pus pe hârtie cât îl costă să trăiască, de unul singur acolo. Calculele acestuia spun că ajunge la aproape 1.900 de euro pe lună, iar în acești bani nu intră vacanțe sau restaurante. Intră însă țigările, pentru care plătește peste 10% din total, și rata pentru mașină.

„Restul dacă ne mai trebuie ne împrumutăm. Ați vrut Spania, luați Spania.”, a scris el.

Ce i-au transmis alți români

”Pai si in Romania plateam chirie..su unde stateam …scara blocului mirosea numai a urina…era prin Drumul Taberei..sector 6….acum 9 ani..plateam 350 euro un ap cu 3 camere…”.

„Cui nu-i place sa nu stea în Spania, nu e obligat. Daca crede ca se câstiga mai mult in Rominia e alegerea fiecăruia”.

„Pai cumparati casa ca sa nu platesti chirie, lasate de fumat, si ai sa fii cel mai bogat din cimitir”.

„Păi dacă atâta faceți, atât primiți! Dacă făceai o facultate de programator, nu duceați lipsă!!! Un bun programator are 8mii – 10 mii de euro .. Ee tot una cu tine???”.

Salariul minim, puțin peste 1.100 de euro

Spania are un salariu minim de 1108 euro, dar acesta va crește. „Scopul este acela de a reduce inegalitatea, care în ultimii ani a crescut în ţara noastră”, a declarat de anul trecut ministrul Economiei, Nadia Calvino, la Forumul Ambrosetti din Cernobbio, Italia, transmite Bloomberg

“Este un instrument important pentru a reduce inegalitatea, care în ultimii ani a crescut în ţara noastră”, a afirmat ministrul spaniol al Economiei într-un interviu acordat Bloomberg TV.

“De când am preluat guvernarea, în urmă cu trei ani, creşterea salariului minim a fost unul din elementele priorităţilor politicii noastre”, a explicat Calvino, care este şi vicepremier.

Recent, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat planuri de majorare a salariului minim anul acesta, pentru a proteja puterea de cumpărare a angajaţilor, pe fondul inflaţiei ridicate şi a creşterii costului vieţii.

Preţurile de consum în Spania au crescut în urma majorării preţurilor la energie, care au alimentat inflaţia în UE.

Calvino a declarat că majorarea preţurilor de consum nu ar trebui să constituie o surpriză după ce în 2020 nivelul inflaţiei a fost scăzut, în contextul pandemiei, şi a apreciat că recenta creştere este “tranzitorie” şi nu reprezintă o sursă de îngrijorare, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Zece state membre din estul UE aveau salarii minime sub 700 de euro pe lună: Bulgaria (332 euro), Ungaria (442 euro), România (458 euro), Letonia (500 euro), Croaţia (563 euro), Cehia (579 euro), Estonia (584 euro), Polonia (614 euro), Slovacia (623 euro) şi Lituania (642 euro).

În alte cinci ţări membre UE, în special din sudul blocului comunitar, erau salarii minime cuprinse între 700 şi uşor peste 1.100 de euro pe lună: Grecia (758 euro), Portugalia (776 euro), Malta (785 euro), Slovenia (1.024 euro) şi Spania (1.108 euro).

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trenurile de mare viteză din România vor avea și locuri în picioare, anunță un deputat PSD

Fri Aug 12 , 2022
Trenurile de mare viteză (TGV) din Franța sunt mai confortabile ca avioanele. Ai tot ce îți trebuie pentru o călătorie rapidă și comodă. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că România va achiziționa trenuri modern, de mare viteză. Nu vor circula cu 300 de kilometri pe oră, ca în Franța, […]