Un sens giratoriu creat pentru City Mall, lăudat de primar, a fost blocat

separatoare
Sensul giratoriu a fost construit în 2017

Un sens giratoriu creat special pentru a facilitata intrarea în controversatul City Mall, sens lăudat de primarul Decebal Făgădău, a fost blocat, recent.

Este vorba despre giratoriul amplasat pe strada Soveja, chiar în dreptul intrării în parcarea de la mall-ul construit în parc. Acum nu mai ai voie sa virezi la stanga pentru a intra în parcare.

A fost construit în 2017. L-am întrebat personal, atunci, pe primarul Decebal Făgădău dacă i se pare o idee bună, în condițiile în care mai exista un giratoriu la numai 200 de metri mai sus, loc unde șoferii putea întoarce în siguranță și legal. Mi-a spus că giratoriul funcționează foarte bine și își face datoria.

S-a dovedit că nu e așa. Practic, circulația era blocată în zonă, la orele de vârf și nu numai. Se putea înainta numai pe baza înțelegerii amiabile dintre șoferi, care te mai lăsau să le tai fața sau să intri în giratoriu deși nu aveai prioritate.

Să nu uităm: pentru construcția sensului s-au tăiat mai mulți copaci sănătoși.

Subiectul a fost comentat și de Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac. Reprezentanții acesteia atrag atenția că s-au cheltuit mulți bani publici pentru realiarea sa.

„Sensul amputat este unul din cele 3 de pe Soveja, intre Lăpușneanu si Mamaia, adică pe 1 km. Două dintre sensurile giratorii au fost făcute din bani publici in interesul unor sărmani privați: Lidl si Nepi/City Park Mall. Știți cat costa un sens giratoriu? Minim 200.000 euro. Unul mic. Cel de la Lidl mult peste jumătate de milion. Pe lângă faptul că ați cheltuit bani publici pentru privați, se dovedește si ca i-ați cheltuit prost! Sensul giratoriu de la City nu avea ce cauta acolo!”

Asociația Constanța Altfel

Deși au avut bani și energie să construiască sensuri giratorii pentru privați, reprezentanții Primăriei Constanța nu au găsit aceleași atribute pentru a asfalta străzile din oraș, așa cum a promis actualul primar că va face până în 2018. Dar, așa cum a afirma ulterior, „aia era în campanie”.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Un sens giratoriu creat pentru City Mall, lăudat de primar, a fost blocat

  1. …sa nu uitam ca si bulevardul Aurel Vlaicu ar cam trebui curatat de giratorii – mai ales in intervalul strada Baba Novac – bulevardul Tomis, acolo unde un (alt) centru comercial/mall beneficiaza (tot) de doua sensuri giratorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FRANȚA, în top 5 țări care au investit cei mai mulți bani în România

Fri Jul 12 , 2019
Franța s-a situat constant în top 5 cei mai mari investitori străini direcți din România, de la aderarea la Uniunea Europeană, potrivit unei analize realizate de experții KeysFin. Astfel, investițiile companiilor franceze în România au crescut cu aproximativ 26% în ultimii 10 ani (perioada 2007-2017), ajungând la 4,7 miliarde de […]