Un singur elev din România nu a fost primit la Evaluarea Națională pentru că avea temperatură. Este din Constanța

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din județul Constanța.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 5859 de candidați, iar 112 nu s-au prezentat la examen. Un candidat de la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanța a avut temperatura peste maximul admis. Este singurul caz de acest cen din România, potrivit Ministerului Educației.

De asemenea, doi candidați de la  Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, respectiv Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, se află în izolare, la domiciliu. Cei trei elevi vor susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie. Nu s-au înregistrat alte incidente.

Baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere Un sngur sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

„În afara celor trei situații înregistrate azi, Evaluarea Națională s-a derulat fără incidente majore. Acest fapt demonstrează capacitatea de responsabilizare a tuturor factorilor implicați în vederea asigurării unui examen echitabil pentru elevii noștri, cu atât mai mult cu cât condițiile de organizare sunt speciale în această perioadă. Le mulțumesc colegilor mei care fac parte din comisiile de organizare și le doresc tinerilor absolvenți de clasa a VIII-a mult succes pentru proba care urmează”, a afirmat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Niciun caz nou de coronavirus în județul Constanța, sub 200 la nivel național

lun iun. 15 , 2020
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 166 de noi cazuri de îmbolnăvire. Asta după ce, la raportarea precedentă, se înregistraseră peste 300 de cazuri. În județul Constanța, în ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun caz nou. PRECIZARE: În ultimele […]
coronavirus constanța

V-ar putea interesa și: