Un sirian cu rezidență în Olanda a vrut să introducă ilegal în România doi conaționali

Un sirian cu rezidență în Olanda a vrut să introducă ilegal în România doi conaționali

În cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean sirian, cu rezidenţă în Olanda, care a sprijinit doi conaţionali în trecerea ilegală a frontierei din Bulgaria în România, urmând să-i transporte în vestul Europei.

În data de 19.02.2021 polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, au efectuat semnalele de oprire asupra unui autovehicul înmatriculat în Olanda, care se deplasa pe D.N. 3, din direcția localității Ostrov, către localitatea Băneasa.
La vedere echipajului, conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele acustice și luminoase, continuându-și deplasarea, fiind oprit în cele din urmă în zona localității Băneasa.

„În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că şoferul maşinii este un cetățean sirian, în vârstă de 30 ani, posesor al unui permis de rezidenţă emis de autorităţile olandeze, care a intrat legal în țara noastră din Bulgaria. După efectuarea formalităţilor, şoferul s-a deplasat în zona localității Esechioi, de unde a preluat doi pasageri. Aceştia sunt cetățeni sirieni, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 19, respectiv 27 de ani, care au intrat ilegal în Romania din Bulgaria, pe la frontiera verde şi intenţionau să ajungă în vestul Europei cu sprijinul conaţionalului lor.”, spun reprezentanții Gărzii de Coastă.

Conducătorul autoturismului a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a se lua măsurile legale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Totodată, în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetățeni sirieni fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Conducea cu 153km/h într-o zonă cu limită de 50km/h

lun feb. 21 , 2022
Polițiștii din Giurgiu au depistat un tânăr șofer care conducea cu 153km/h într-o zonă cu limită de 50km/h. Acesta s-a ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile. „Dacă întâmplarea avea loc după 27 februarie 2022, perioada suspendării exercitării dreptului de a conduce […]

V-ar putea interesa și: