Un șofer a murit în Defileul Jiului după ce un bolovan a căzut pe mașina pe care o conducea

Un grav accident rutier, soldat cu moartea unui bărbat, s-a produs duminică după amiază pe Drumul Naţional 66, în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz.

Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină, acesta fiind în stop cardio-respirator, scrie news.ro.

Ulterior medicii au declarat decesul acestuia. Alte două persoane care se aflau în autoturism au fost rănite în urma accidentului. 

Potrivit datelor furnizate de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române evenimentul s-a produs pe DN 66 – E 79, în Defileul Jiului, la kilometrul 117+900 de metri, în localitatea Bumbeşti-Jiu din judeţul Gorj.

„Un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, prin parbriz. Şoferul este inconştient, fiind efectuate manevre de resuscitare asupra sa”, transmit poliţiştii.

Ce spun autorităţile

„ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgenţă generată de un accident rutier (o bucată de stâncă căzută de pe servant pe parbrizul unui autoturism) pe Defileul Jiului. La faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbesti Jiu cu o autospeciala de lucru cu apă și spumă și o ambulanţă SMURD, două ambulanţe SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara, cu o autospeciala de lucru cu apă și spumă și o ambulanţă SMURD şi alte două ambulanţe SAJ Hunedoara, sosite in sprijin. 

În urma acestui eveniment au rezultat 3 victime: șoferul autoturismului, un bărbat in vârsta de 56 de ani și doua femei in vârsta de 60, respectiv 50 de ani. Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fara rezultat, ulterior fiind declarat decedat. Celelalte doua victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fata locului, însă acestea au refuzat transportul la spital.”

ona în care a avut loc, duminică, incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase, iar piatra care a căzut peste autoturismul aflat în trafic a fost dislocată fie de apă, fie de vânt, fie de trecerea unui animal sălbatic, situaţia fiind una total impredictibilă, au precizat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, într-o postare pe Facebook.

Piatra a venit de la o înălțime foarte mare

„Zona in care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepărtăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, notează sursa citată.

Sursa: ObservatorNews.ro

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Tragedie în armată. A fost găsit împușcat în cap la numai 22 de ani

Sun Oct 2 , 2022
Un maistru militar din cadrul UM 01471 a Brigăzii 8 ROT din Focșani, în vârstă de 22 de ani, a fost găsit sâmbătă seară împuşcat în cap într-o unitate militară din Focşani. Militarul era originar din Botoşani şi locuia în Focşani de câţiva ani. Potrivit Observator News, cadavrul tânărului a […]