Un șofer român și angajatorul său, amendați cu 158.000 de euro!

politie-duba-germania

Un șofer român și angajatorul său au fost amendați cu 158.000 de euro de poliția din Germania, pentru diverse infracțiuni. De exemplu, bărbatul stătuse la volan aproape continuu timp de 63 de ore, scrie Nieuwsblad Transport, portal de știri dedicat transporturilor europene.

Șoferul român de camion trebuie să plătească 39.500 de euro amendă, în timp ce compania de transport la care e angajat are de achitat o amendă de aproape trei ori mai mare, 118.500 de euro. Ofițerii germani care au controlat camionul românului au ajuns la aceste amenzi după opt luni de anchetă.

Pe lângă depășirea enormă a timpilor de conducere, au ieșit la iveală și alte încălcări ale regulilor și legislației.

Șoferul, în vârstă de 44 de ani, a fost controlat de poliție în orașul german Kirchroth, în iunie anul trecut. În timpul inspecției s-a dovedit că tahograful a fost modificat. În plus, chiar când a fost controlat folosea un card de șofer care nu îi aparținea. Poliția germană a reușit în cele din urmă să afle prin cardul de combustibil al bărbatului unde și când a realimentat și a stabilit cât timp a condus pe baza imaginilor camerelor de supraveghere din benzinării.

Citește și:

De ce respectă germanii regulile de circulație (și românii nu)

Trei știri care ne arată că trăim în România

Știrea care ne arată de ce România nu va fi niciodată Germania

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.