Un șofer sub influența substanțelor psihoactive a lovit un pieton care traversa neregulamentar

Un șofer aflat sub influența substanțelor psihoactive a lovit un pieton, în municipiul Constanța.

Polițiștii spun că astăzi, 17 noiembrie, în jurul orei 11:40, un bărbat de 21 de ani a condus un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (rezultat pozitiv THC-5), pe strada Bucureşti din municipiul Constanţa, dinspre strada Atelierelor către bulevardul 1 decembrie 1918. Când a ajnuns la intersecţia cu strada Garofiţei, a surprins şi accidentat uşor un bărbat de 24 de ani, care se afla în traversarea străzii prin loc nepermis, din stânga conducătorului auto.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.

„S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

THC (tetrahidrocanabinol) este substanța chimică responsabilă pentru majoritatea efectelor psihoactive ale canabisului.

Receptorii canabinoizi sunt concentrați în anumite zone ale creierului asociate cu gândirea, memoria, plăcerea, coordonarea și percepția timpului. THC se leagă de acești receptori și îi activează afectând memoria, plăcerea, mișcările, gândirea, concentrarea, coordonarea și percepția senzorilor și a timpului.

THC este unul dintre numeroșii compuși găsiți în rășina secretizată de glandele plantei de canabis. Mai multe dintre aceste glande se găsesc în jurul organelor de reproducere ale plantei decât în ​​orice altă zonă a plantei. Alți compuși unici de canabis, numiți canabinoizi, sunt prezenți în această rășină. Un canabinoid, CBD, este nonpsihoactiv și blochează defapt nivelul ridicat asociat cu THC.

Efecte asupra corpului

THC stimulează celulele din creier să elibereze dopamina, creând euforie. De asemenea, interferează cu modul în care informațiile sunt procesate în hipocampus, care face parte din creierul responsabil pentru formarea de noi amintiri.

THC inhalat (fumat) are efecte diferite de la persoană la persoană. Efectele durează, în medie, aproximativ două ore, iar după 10 până la 60 de minute după ingestie.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.