Un tablou a fost expus cu susul în jos timp de 77 de ani

Un tablou al pictorului abstract Piet Mondrian a fost expus cu susul în jos timp de 77 de ani, au descoperit săptămâna aceasta responsabilii de la muzeul Kunstsammlung din Dusseldorf, Germania, unde poate fi văzut în prezent, informează AFP.

O retrospectivă majoră dedicată pictorului din Ţările de Jos a fost deschisă sâmbătă, culminând cu prezentarea tabloului „New York City 1”, realizat în 1941. Această pictură a fost însă expusă cu susul în jos, a dezvăluit muzeul în această săptămână.

„Într-o fotografie din 1944 am văzut că tabloul se afla expus invers pe un şevalet şi m-a intrigat’, a declarat sâmbătă Susanne Meyer-Buser, curatoarea expoziţiei, într-un interviu acordat cotidianului german Suddeutsche Zeitung.

Pictura, alcătuită din mai multe linii roşii, galbene şi albastre care se intersectează în unghiuri drepte, a fost apoi expusă la Moma din New York un an mai târziu cu susul în jos, explică Meyer-Buser.

Când a fost trimis muzeului din Dusseldorf, în 1980, tabloul a fost expus în acelaşi mod.

Eroarea ar fi putut fi cauzată de faptul că „pictura nu avea semnătură”, potrivit lui Meyer-Buser.

Prin urmare, felul în care a fost expus a fost determinat de numele artistului scris pe spatele ramei de către administratorul succesiunii la momentul morţii lui Mondrian, în 1944.

Piet Mondrian, născut în 1872, a fost o figură marcantă a mişcării artistice din Ţările de Jos „De Stijl” („Stilul”), cunoscută pentru liniile sale orizontale şi verticale şi pentru culorile sale primare.

În 1940, pictorul a plecat în Statele Unite la New York. Grilele rectilinii din picturile sale sunt inspirate de aspectul şi de zgârie-norii oraşului american.

Mondrian este celebru în întreaga lume pentru tabloul său „Victory Boogie Woogie„, considerat una dintre cele mai importante picturi ale secolului

Sursa foto: piet-mondrian.org


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

IPS Teodosie oficiază dimineață la Dorna Arini, Suceava, și seara în Constanța. După-amiaza participă la un podcast

Dum oct. 30 , 2022
Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, prevede oficierea de slujbe atât în Constanța, cât și în Suceava. Uneori în aceeași zi. Luni, 31 octombrie, de la ora 7.15, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Marți, 1 […]
IPS Teodosie

V-ar putea interesa și: