Un tânăr a murit în sala de operație după ce s-a lovit la cot

Valeriu Stoilov-Linu, în vârstă de 28 de ani, cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT şi doctorand la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a ajuns la Spitalul Municipal Vatra Dornei după ce a suferit o fractură la cot în timpul unei meci de fotbal cu prietenii. 

Bărbatul a fost programat pentru o intervenţie chirurgicală miercuri.

Managerul Spitalului Municipal Vara Dornei, Valentin Stan, a declarat, joi, pentru News.ro, că medicii nu au apucat să facă intervenţia chirurgicală, pentru că pacientul a intrat în stop cardio-respirator. 

„Au fost ambii anestezişti în sală, unul dintre ei a administrat anestezia. Decesul a survenit în jur de ora 10:00. I s-a administrat anestezia, nu s-a intrat în operaţie. A fost stop cardio-respirator, resuscitare şi după 70 de minute de resuscitare nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Valentin Stan. 

El a precizat că pacientului i s-a făcut o anestezie generală. După deces, moartea pacientului a fost anunţată, conform procedurilor, la Poliţie.

Managerul a explicat că se aşteaptă rezultatul necropsiei, în cursul zilei de joi. 

Valentin Stan a mai declarat că medicul anestezist care a aplicat pacientului anestezia are vârsta de peste 65 de ani şi o vastă experienţă profesională, iar spitalul nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz. La nivelul unităţii sanitare se fac verificări interne pentru a se stabili ce anume s-a întâmplat.

Întrebat dacă confirmă informaţiile apărute în presa locală, conform cărora spitalul are secţie de chirurgie, dar compartimentul de anestezie este ”în conservare”, managerul a precizat că secţia este funcţională şi are doi medici anestezişti.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rusia amenință America și își impune cu forța propriile reguli în Marea Neagră

joi mart. 16 , 2023
Drona americană doborâtă de Rusia în Marea Neagră anunță un nou capitol al războiului din Ucraina. A spus-o, într-o declarația trecută prea ușor cu vederea, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev. „Acest conflict creşte într-un conflict global, economic. Noi trebuie să nu transformăm tot acest lucru. Dacă acest conflict va continua, în timp, […]

V-ar putea interesa și: