Un vaccin anti Covid-19 a început să fie produs la scară industrială, deși nu se știe dacă va funcționa

Compania farmaceutică AstraZeneca a început să producă vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, deși acesta se află încă în teste și încă nu se știe dacă va funcționa, a anunțat directorul executiv Pascal Soriot, potrivit BBC.

„Începem să fabricăm chiar acum acest vaccin, astfel încât să-l avem gata de folosit când vom avea rezultatul testelor”, a declarat directorul executiv AstraZeneca.

Compania declară că găsește parteneriate pentru producerea a două miliarde de doze.

„Normal, această decizie vine un risc financiar, iar acest risc este ca vaccinul să nu funcționeze. În acest caz, vom arunca toate materialele și vaccinurile fabricate”, a mai spus Soriot.

El a mai adăugat că AstraZeneca nu va face profit de pe urma vaccinului.

Dacă funcționează, AstraZeneca a decis ca jumătate din dozele produse să ajungă în țările sărace și cele în curs de dezvoltare, mai scrie BBC.

Pascal Soriot spune că va avea un rezultat final privind eficacitatea vaccinului AZD1222 până în luna august. În cazul unui răspuns pozitiv, compania va încheia parteneriate cu trei mari organizații, dintre care două finanțate de Bill Gates, care să poată asigura o producție de masă a vaccinului. 

Organizațiile sprijinite de Bill și Melinda Gates vor asigura producerea a 300 de milioane de doze până la finele anului, în cadrul unui contract de 750 de milioane de dolari. A treia organizație, din India, urmează să producă un miliard de doze, dintre care 400 de milioane până la sfârșitul lui 2020.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui, de Rusalii, pentru autovehiculele de mare tonaj

sâm iun. 6 , 2020
Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone este restricţionată, de sâmbătă până luni, pe autostrada Autostrada Soarelui Bucureşti-Constanţa, dar şi pe DN 7 şi DN 39, cu ocazia Rusaliilor. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ordinuli MT-MAI nr. 1249-132/2018 prevede că circulaţia vehiculelor rutiere cu […]
Autostrada Soarelui Constanța București

V-ar putea interesa și: