Un veteran de război în vârstă de 101 ani s-a vaccinat împotriva covid

Ion Procopie, cel mai respectat, iubit și cunoscut veteran de război de pe Valea Tazlăului, s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că este un adevărat luptător, un erou și, mai ales, un model de viață pentru toate generațiile.

În vârstă de 101 de ani, Ion Procopie, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Moinești, s-a prezentat la centrul de vaccinare Complex Servicii Moinești senin și încrezător pentru a se vaccina împotriva COVID-19.Este un om cu o viață de poveste.

O poveste grea și plină de încercări, care l-au călit și l-au modelat. Fiu de preot, Ion Procopie s-a născut în data de 5 decembrie 1919, în comuna Solonț de lângă Moinești.

A fost elevul unuia dintre cele mai prestigioase licee din Iași, Liceul C. Negruzzi pe care l-a absolvit în anul 1939. Tot Iașiul a fost orașul în care a urmat studiile superioare în cadrul Facultății de Drept, facultate care i-a conturat cariera de magistrat de mai târziu.

Cele mai dificile momente din viața de ostaș a colonelului Ion Procopie au fost cele trăite, pe viu, în cele mai grele lupte duse de Armata României pe Frontul de Vest, în drumul spre eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei. Aici a luptat, a fost rănit, a îndurat ororile unui război absurd, a rezistat și, cel mai important, a învins.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Un veteran de război în vârstă de 101 ani s-a vaccinat împotriva covid

  1. A trebuit sa se vaccineze ca să-i aflăm povestea vieții lui.
    Rușine pentru reporter ,plecăciune veteranului. Obs: chipiul se da jos cand se fac operațiuni civile. Probabil fotograful a obligat veteranul sa o poarte .Scuzabil,nu a făcut armata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Universitatea Maritimă din Constanța, gazdă a Campionatului Național Dinghy 2021, organizat de Federația Română de Yachting

Tue Aug 31 , 2021
Federația Română de Yachting, împreună cu Universitatea Maritimă din Constanța a organizat Campionatul Național Dinghy 2021, cel mai important eveniment al anului la capitolul vele și veliere – ambarcațiuni ușoare. Cursele au debutat sâmbătă 21 august pe lacul Siutghiol pentru clasele Optimist și ILCA 6. Micuții sportivi de la clasa […]