Un ziarist olandez, în Constanța pe urmele lui Radu Mazăre. Ce spune despre DNA

Publicația în care va apărea articolul

Un ziarist de la unul dintre cele mai citite ziare din Olanda, NRC Handelsblad, s-a aflat zilele trecute în Constanța și în București, pentru a scrie un articol despre Radu Mazăre și despre DNA.

Și-a programat întâlniri cu mai multe personalități din oraș, de la președintele interimar al Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, la primarul independent din Peștera, Valentin Vrabie, la fostul europeputat Sebastian Bodu.

Nu vă spun mai multe, veți afla restul după ce va fi publicat materialul.

L-am întrebat de ce l-a ales ca subiect pe Radu Mazăre.

”Despre Radu Mazăre se spune că este unul dintre baronii PSD și a atras atenția din cauza anchetei DNA. Este unul dintre cazurile cele mai reprezentative care a intrat în belele de curând”, spune ziaristul.

Acesta a precizat că locuitorii din Olanda nu au auzit de Radu Mazăre, dar că există o atenție, în general, pentru DNA și pentru activitatea anticorupție din România. În ceea ce privește Constanța și Radu Mazăre, au fost câteva articole despre interesul portului Rotterdam pentru portul Constanța, dar acestea nu au atras prea mult atenția publicului general.

Jurnalistul a spus însă ceva mult mai intresant despre anchetele din ultima perioadă a DNA: ”Cred că este o corelație între DNA și spațiul Schengen. Ceea ce face DNA poate schimba impresia pe care o au olandezii despre România, în sensul în care, desigur, pot exista și critici la adresa DNA, dar faptul că România a pus la cale o luptă atât de puternică împotriva corupției, și faptul că aceasta este susținută de majoritatea populației, creează o impresie pozitivă în rândul olandezilor.”

Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai ECO
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.