Una din cele mai frumoase fotografii ale Cazinoului din Constanța

Sursă foto: Cornelia Fotescu

Iată una dintre cele mai frumoase fotografii ale Cazinoului pe care le-am văzut în ultima vreme.

Este realizată de Cornelia Fotescu și postată pe pagina sa de Facebook (link AICI).

Lucrările de restaurare și consolidare a clădirii Cazinoului din Constanța sunt în întârziere cu doi ani. Noul termen pentru finalizare este noiembrie 2024. Coincidență sau nu, este chiar luna când suntem în campanie electorală (și alegeri) parlamentare și prezidențiale.

Informația a fost oferită de Compania Națională de Investiții publicației HotNews.ro, la solicitarea acesteia.

Reamintim că lucrările au început în aprilie 2020 și ar fi trebuit să dureze 30 de luni, dintre care 3 de proiectare și 27 de execuție efectivă. Așadar, termenul de finalizare a lucrărilor era septembrie 2022.

„Lucrările sunt finalizate în proporție de 85%. Menționăm că acest progres este aproximativ și este corelat și cu procentul decontat din valoarea totală a investiției pentru lucrările executate de către antreprenor”, se arată în răspunsul oferit redacției de către Compania Națională de Investiții (CNI).

CNI arată că până la această dată „au fost contractate toate lucrările prevăzute în documentația de avizare a lucrărilor de intervenție asupra construcției existente, inclusiv a instalațiilor aferente acesteia, a branșamentelor la utilități și a lucrărilor de reabilitare a amenajărilor exterioare”.

„Ținând cont de acestea, cât și de faptul că la data prezentei lucrările contractate se execută conform graficelor de execuție aprobate, estimăm că recepția la terminarea lucrărilor ar putea fi demarată în luna noiembrie 2024. Precizăm că după finalizarea lucrărilor contractate și derulate de CNI, obiectivul de investiții va fi predat către beneficiar, respectiv Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța, care se va ocupa de exploatarea și administrarea acestuia”, mai precizează Compania Națională de Investiții, în răspunsul oferit HotNews.

Valoarea totală a investiției pentru restaurarea și consolidarea clădirii cazinoului este de aproximativ 89,95 de milioane de lei. Asocierea de firme care execută lucrările este AEDIFICIA CARPATI S.A. & REMON PROIECT S.R.L. & PROFESIONALCONSTRUCT PROIECTARE S.R.L & TEHNOINSTAL S.R.L.

Ce destinație va avea

Cazinoul din Constanța va fi deschis publicului pentru activități sociale, culturale și de divertisment, cuprinzând spații precum:

  • spații expoziționale;
  • spații dedicate activităților artistice și istoriei Cazinoului;
  • Sala de spectacole și Sala de bal – cu funcțiuni multiple pentru activități culturale și de divertisment (spectacole artistice, întruniri de înalt nivel, evenimente sociale sau culturale cu largă reprezentativitate, etc.).

La acestea se adaugă spații de lobby, lounge, garderobă și cafenea în zonele spectaculoase din punct de vedere arhitectural, și spații de serviciu necesare pentru buna desfășurare a tuturor activităților (spații pentru artiști și recuzită, catering, spații pentru personalul angajat, birouri și spații tehnice).

Cazinoul din Constanța a fost ridicat în anul 1909 și inaugurat pe 15 august 1910. Cazinoul a mai fost restaurat și în anul 1986. După anul 2014, clădirea a fost lăsată în paragină.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Mărturie cutremurătoare a unui angajat părăsit pe platforma Saturn: „Stau cu moartea în brațe și mi-e frică să nu o scap”

sâm nov. 23 , 2024
Doi români, Ghencea Robert din Constanța și Doru Urâtu din localitatea Poarta Albă, se află izolați de 22 de zile pe platforma maritimă GSP Saturn, în apele bulgărești ale Mării Negre, în dreptul localității Varna. Aceștia acuză lipsa hranei, a apei potabile și a curentului electric, fiind într-o stare psihică […]

V-ar putea interesa și: