Undă verde sincronizată pe bulevardul Tomis din Constanța VIDEO

Primăria Municipiului Constanța a instalat în intersecția de la Capitol un sistem complet de semaforizare inteligentă. În curând, pe tot bulevardul Tomis, de la intrarea în oraș dinspre Ovidiu și până la Capitol, sistemul de semaforizare va funcționa pe o undă verde sincronizată.

Se iau astfel noi măsuri pentru fluidizarea traficului rutier și pentru reducerea numărului de accidente.

„La toate intrările și ieșirile din oraș avem în acest moment senzori de trafic care ne furnizează date cu privire la numărul de vehicule ce intră și ies din Constanța, pe fiecare oră, minut sau secundă. În urma implementării semafoarelor performante  crește inclusiv siguranța în trafic și se vor reduce  emisiile poluante ale autovehiculelor”.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța

Sistemul de semaforizare din intersecția Capitol include un automat de semaforizare inteligent de ultimă generație, stâlpi cu consolă inteligenți și cu tehnologie led și lămpi cu tehnologie led pentru vizibilitate optimă.

„Semafoarele inteligente cu led sunt legate la automate ce se vor conecta cu toate celelalte semafoare de la intrarea în Constanța, dinspre Ovidiu, spre intersecția Capitol. Semafoarele inteligente vin în completarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale de pe bulevardele Tomis și Mamaia. Practic, prin sincronizarea acestor semafoare se va realiza o unda verde pe tot tronsonul bulevardului Tomis, ceea ce înseamnă evitarea ambuteiajelor și aglomerărilor în trafic. Acest tip de semaforizare cu led a fost implementat anul trecut și în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, dovedindu-și deja eficiența”.

Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic S.C Confort Urban

Cablurile au fost înlocuite complet și montate în subteran în vederea eliberării stâlpilor din beton inestetici ce urmează să fie demontați.

Și intersecția de la Delfinariu este modernizată complet cu un automat de semaforizare inteligent, lămpi cu tehnologie led moderne și vizibilitate accentuată și bucle inductive pentru fiecare direcție de mers în vederea optimizării timpilor de așteptare.

 Echipele Confort Urban vor monta în perioada următoare automate de semaforizare inteligente și în intersecțiile

  • Ion Rațiu – Mamaia,
  • Nicoale Iorga – Tomis – Mircea cel Bătrân
  • Tomis – Poporului – Ion Rațiu – Mircea cel Bătrân
  • Al. Lăpușneanu – Tomis.

Scopul acestor măsuri este de interconectare și comunicare a acestor automate în vederea fluidizării traficului pe Bulevardul Tomis și pe Bulevardul Mamaia.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Gravity Park și-a deschis porțile

Mon Sep 7 , 2020
Gravity Park, cel mai mare complex în aer liber din România dedicat sporturilor extreme, și-a deschis porțile, astfel că toți iubitorii de adrenalină au liber la distracție și se pot antrena în voie.  Din cauza numărului mare de solicitări care se înregistrează zilnic, RAEDPP Constanța vine cu următoarea precizare: programările […]
gravity park constanta