Unde-i parcul? Nu e parcul!

registrul-auto-roman-constanta-3
Registrul Auto Român. Foto: Constanța 100%, septembrie 2021

În ședința de Consiliu Local de la finalul lunii septembrie, ar fi trebuit să se mai facă un pas pentru realizarea unui parc în locul actualului Registru Auto Român. Așa anunțase, pe pagina sa de Facebook, city managerul Constanței, Felicia Ovanesian.

„În ședința extraordinară de ieri a fost retras din gestiunea CT Bus terenul în suprafață de 7.000 mp pe care va fi relocat RAR. În următoarea ședință de consiliu vom propune constituirea pentru RAR a unui drept de superficie pe acest teren. După echiparea terenului astfel atribuit cu cele necesare, RAR se mută din Compozitori, terenul astfel eliberat urmând a fi amenajat ca parc. Așa cum s-a promis!”, anunța aceasta la începutul lunii.

Am studiat ordinea de zi pentru ședința din septembrie. Proiectul de hotărârea nu apare, așa cum s-a promis.

Apropo, remarcați vă rog o mică schimbare de discurs. Pe 14 ianuarie 2021, city-managerul Constanței, Felicia Ovanesian, îi anunța pe prietenii săi de pe Facebook faptul că va realiza un nou parc în oraș, pe locul actualului RAR. Nu a fost un anunț oficial al Primăriei Municipiului Constanța. Acum folosește diateza pasiv-reflexivă, în loc de cea activă. „S-a promis” în loc de „am promis”.

Subliniem, din nou, că RAR-ul a fost mutat în actualul loc de către fosta conducere a primăriei. Echipa Decebal Făgădău – Dumitru Babu a luat decizia fără să realizeze niciun fel de studiu de impact, nici măcar unul de mediu, deși au mutat RAR-ul la câțiva metri de mai multe imobile. Mai mult, cei doi nu au inițiat nicio dezbatere publică, nu i-au întrebat nimic pe locuitorii din zonă. Actualul primar spune că însuși directorul general al RAR dorește mutarea sediului, tocmai din cauza faptului că se află prea aproape de blocuri și că astfel creează un mare disconfort. Este de la sine înțeles că o astfel de instituție nu are ce căuta în oraș, lângă locuințe.

Revenind la promisiunile actualului city-manager, remarcăm că au trecut mai bine de nouă luni de când ne spune avem „nițică răbdare”, până la votarea bugetului, pentru a înființa acest parc.

În ședința din septembrie se va propune însă consilierilor locali înființarea a două noi parcuri în Constanța. Detalii în articolul de mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bogdan Huțucă și Silviu Coșa, constănțenii din echipa lui Florin Cîțu

Dum sept. 26 , 2021
Consiliul Naţional al PNL s-a reunit duminică, pentru a alege secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii şi pe ceilalţi membri ai Biroului Executiv al partidului, după ce Florin Cîţu a fost ales de Congres preşedinte al formaţiunii. Printre cei susţinuţi de Cîţu se numără și doi constănțeni: Bogdan Huțucă, președintele Organizației […]
Bogdan-Hutuca-Silviu-Cosa

V-ar putea interesa și: