Unde puteți să faceți testul Covid-19 dacă plecați în Grecia

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a publicat pe www.ms.ro lista centrelor de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să călătorească în Grecia. În județul Constanța sunt cinci centre, în orașele Constanța și Medgidia.

„În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, se arată într-o informare de presă a ministerului.

Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a informat, sâmbătă, MAE.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

În total, potrivit listei de pe site-ul ministerului sunt 113 centre. Aici este linkul către lista MS: http://www.ms.ro/centre-testare/

Grecia a înăsprit condițiile de intrare în țară pentru turiști. Astfel, toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, informează, sâmbătă, un comunicat MAE. Detalii, AICI.

Zen Residence
energia residence2 thoughts on “Unde puteți să faceți testul Covid-19 dacă plecați în Grecia

  1. Unde se face testul in Mangalia?Din articol nu reiese….si nici ms.ro nu apare🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Luni, 13, se strică vremea

Sun Jul 12 , 2020
Meteorologii au anunțat că de duminică de la ora 18.00 până luni la ora 10.00, va fi cod galben în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul şi sud-estul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse […]
cod galben vant mare