Unele spitale covid mai au o mână de pacienți

spital boli infectioase constanta
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Numărul de pacienți internați în spitalele covid este în continuă scădere în județul Constanța. În unele dintre unități, aceștia pot fi numărați pe degetele de la o mână.

În acest moment, sunt 115 persoane internate, dintre care 109 din județul Constanța și 6 din alte județe, a anunțat Prefectura Constanța.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 38 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 6 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 26 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 41 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 2 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.716 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 376 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 519 cadre didactice, 1.284 de elevi, 270 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.815 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (406), asistenți medicali (825) și personal auxiliar (584).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 105 teste antigen rapide și 859 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 100 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 29.290 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 126 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 11 mai a.c., peste 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.183 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.574 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.207 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doliu în cultura din România: a murit Ileana Vulpescu

mie mai 12 , 2021
Scriitoarea şi traducătoarea Ileana Vulpescu a murit la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de Radu F. Alexandru. Cu titlul „Le despărţirea de o mare scriitoare…”, acesta a anunţat decesul romancierei Ileana Vulpescu. „A plecat dintre noi ilustra romancieră (”persoană care scrie romane”) care a fost Ileana […]
ioana vulpescu

V-ar putea interesa și: