Unii copii credeau că pot face orice fără a fi pedepsiți. Polițiștii le-au spus că răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani

politist

Adolescenții forțează permanent limitele autorității parentale. Una dintre metodele prin care adolescenții aleg să se impună atenției părinților sau reprezentanților acestora este fuga de acasă ori din echivalentul lui „acasă”.

Pe 18 august 2022, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au stat de vorbă cu adolescenții și cu personalul unor centre de plasament din municipiul Constanța, oferind recomandări preventive în scopul prevenirii plecărilor voluntare neanunțate din centru.

„Polițiștii au discutat cu adolescenți și preadolescenți despre pericolele la care se expun fugind din centru, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor ori pentru a nu cădea în capcana de a comite chiar ei infracțiuni, la îndemnul “prietenilor” sau a anturajului nepotrivit. Dacă unii dintre ei credeau că atunci când ești minor poți face orice fără să fii pedepsit, au aflat că acest lucru este greșit și că răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani, că între 14 și 16 ani minorul răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ și că minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
De asemenea, polițiștii le-au vorbit copiilor despre riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise, traficul de persoane precum și despre importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță în mediul on-line.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Consecințele răspunderii penale, riscul de a deveni victime ale infracțiunilor, precum și înțelegerea necesității respectării regulilor existente pentru protecția lor, toate acestea, luate separat sau împreună, au făcut ca adolescenții să devină receptivi la recomandările polițiștilor, fiind conștienți că depinde în mare măsură de ei să evite situațiile nedorite.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ianis Hagi spune că a scăpat de depresie pentru că s-a bărbierit în fiecare zi (cu un anumit produs)

Thu Aug 18 , 2022
Ianis Hagi scrie, într-o postare pe Facebook pe care a sponsorizat-o, că „cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui fotbalist este o accidentare care să-l țină departe de teren. Departe de colegi și de suporteri. Departe de obiectivele și visele lui.” Iată restul mesajului. „Mi s-a întâmplat […]
ianis hagi