Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită timp de doi ani

centrala nucleară cernavodă
Pupitru de comandă în interiorul Centralei Nucleare Cernavodă

Statul, acționarul majoritar al Nuclearelectrica, a decis în Adunarea Generală a Acționarilor companiei că Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în retehnologizare, unitatea urmând să fie oprită timp de doi ani.

Astfel, conform comunicatului companiei Nuclearelectrica remis Bursei de Valori București, Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în retehnologizare începând din 2027, investiția urmând să se ridice la 1,85 miliarde de euro.

“Aprobarea Deciziei de Investiție cu privire la Proiectul Retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă pe baza Studiului de Fezabilitate în condițiile stabilite în Nota prezentată acționarilor. În prezența acționarilor reprezentând 85,58925% din capitalul social și 85,58925% din totalul drepturilor de vot, prezentul punct este adoptat cu 258.174.733 voturi reprezentând 100% din totalul voturilor deținute de acționarii prezenți sau reprezentați, în conformitate cu prevederile art. 16 din Actul Constitutiv coroborat cu prevederile art. 115 alin. 2 din Legea nr. 31/1990”, se arată în comunicatul companiei.

Nuclearelectrica a fost înființată în anul 1998, fiind desprinsă din fostul RENEL. Ulterior, o parte din acțiuni au fost transferate către Fondul Proprietatea la înființarea acestuia, iar în urma listării la Bursa de Valori București din 2013 statul a rămas cu 82,5% din acțiuni, pe care le deține și în prezent.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită timp de doi ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Imagini care vă pot afecta emoțional. Un avion rusesc bombardează o casă din Ucraina

joi feb. 24 , 2022
Imagini care vă pot afecta emoțional. Un avion de război trage într-o zonă rezidențială din #Ucraina. Un copil înspăimântat începe să țipe. Sursa: Twitter Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt […]

V-ar putea interesa și: