Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional

centrala nucleară cernavodă
Pupitru de comandă în interiorul Centralei Nucleare Cernavodă. Foto: Cristian Hagi

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizată luni dimineaţa, la ora 7:00, la Sistemul Energetic Naţional (SEN), a anunţat Nuclearelectrica.

Potrivit companiei, Unitatea 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în dimineaţa zilei de 29 august 2020, din cauza apariţiei unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

„Lucrările de remediere şi deconectarea automată a Unităţii 2 de la SEN nu au avut impact asupra securităţii nucleare, personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile aplicabile ale centralei”, menţionează reprezentanţii Nuclearelectrica.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scade tariful pentru o călătorie cu autobuzele etajate

lun aug. 31 , 2020
CT BUS anunță publicul călător că începând de marți, 1 septembrie, reduce tarifele pentru linia CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia: bilet o călătorie – 3 lei; bilet Hop On/ Hop Off (valabil toată ziua) – 5 lei.   Principalul avantaj dacă achiziționați un bilet de 5 […]
ct bus autobuze etajate

V-ar putea interesa și: