Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi oprită

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă
Pupitru de comandă în interiorul Centralei Nucleare Cernavodă

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi oprită, pe 7 decembrie 2017, seara.

Oprirea este controlată și va avea loc „în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare şi control şi eventuale intervenţii punctuale asupra sistemelor Unităţii 2 în vederea îmbunătăţirii fiabilităţii sistemelor pe perioadă de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanţă preventivă”, se arată într-un comunicat al Societății Naționale Nuclearelectrica (SNN), cea care operează centrala.

Conform standardelor de securitate nucleară, astfel de intervenţii proactive şi controlate se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită.

„Efetuarea verificării şi intervenţiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securitătii nucleare, a personalului de exploatare, populaţiei sau mediului incojurător. Repornirea unitătii şi resincronizarea la Sistemul Energetic Naţional vor avea loc după efectuarea şi finalizarea testelor şi eventualelor intervenţii care se impun în astfel de situaţii, în conformitate cu procedurile centralei”, au mai spus reprezentanții SNN.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce se va întâmpla, de anul viitor, cu salariile medicilor, profesorilor și funcționarilor care lucrează cu fonduri europene

Wed Dec 6 , 2017
Guvernul a luat azi decizii importante în ceea ce privește salariile medicilor, profesorilor și ale funcționarelor care lucrează cu fonduri europene. Personalul din sistemul sanitar care a beneficiat în anul 2017 de tichete de masă va beneficia de acordarea indemnizației de hrană pe tot parcursul anului 2018, iar această indemnizație […]
bani